r
Nosalty Logó

Gombás-sajtos vega tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Gombás-sajtos vega tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4486 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2415.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1075.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17942 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5095 micro
Összesen 1406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    435 micro
  • β-karotin
    1052 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megfonnyasztjuk egy csipet sóval a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott, tisztított gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd kevergetve a zsírjára pirítjuk. Hűlni hagyjuk.
  2. A cukkinit nagy lyukú reszelővel lereszeljük, besózzuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét.
  3. Közben szintén a nagy lyukú reszelővel megreszeljük a burgonyát és a sárgarépát. Ezután egy tálban összekeverjük a cukkinivel és a két tojással, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy 30x40 centiméteres tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a zöldséges masszát, végül 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Ha megsült, kivesszük a sütőből, kicsit fellazítjuk a papírt alatta, megkenjük 2 db tömlős sajttal, és egyenletesen elosztjuk rajta a pirított gombát, ezután a sütőpapír segítségével óvatosan roláddá tekerjük.
  6. A kész tekercset átcsúsztatjuk egy tiszta sütőpapírra, és azzal együtt visszatesszük a tepsibe, vékonyan bekenjük a maradék krémsajttal, bőven megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, de csak addig, amíg a sajt megpirul rajta.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2906
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-sajtos vega tekercs
Katharosz 499 recept

Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom, és nem csak a vegák figyelmébe ajánlom!  Forrás: egy kedves kollégám!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...