r
Nosalty Logó

Gombás rizssaláta Verától

Vera vagyok
Gombás rizssaláta Verától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

820
Kalória
21.1g
Fehérje
129.5g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
305.9g
Víz
180g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    611.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    840 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1377 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1966 micro
Összesen 1639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk óvatosan, folyó víz alatt. (Én nem hámozom meg, mert így erősebb íze van a gombának.) Utána a kalap alól kilógó szárát levágjuk a gombának. Ezután a fejeket vékonyan felszeleteljük.
  2. A felszeletelt gombát egy nagyobb serpenyőbe tesszük, ráöntjük az olajat, megsózzuk, megborsozzuk. Ezt összekeverjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Nem szabad alá vizet önteni! Így a gomba a sótól levet ereszt, és el is párolog ez a lé róla. Ettől lesz nagyon intenzív íze a gombának.
  3. Utána ráöntjük a rizst és a felszeletelt olajbogyót, összekeverjük a gombával, és összeforrósítjuk. Ezután félrehúzzuk a serpenyőt a tűzről, rátesszük a két tojást, és nagyon alaposan összekeverjük. Még 2 percig nagy lángon pirítjuk az ételt. Utána hagyjuk egy kicsit hűlni. (Erre azért van szükség, hogy a forró étel ne "főzze meg" a nyers zöldségeket.)
  4. Amíg hűl, meghámozzuk az uborkát, és felkockázzuk. A paprikát egészen apróra vágjuk fel, a petrezselymet is felvagdaljuk.
  5. Ezután a rizst egy nagyobb edénybe öntjük, és hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket. Jó alaposan összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Általában több rizst szoktam főzni, mint amennyi köretnek elfogy. Ebből a maradékból szoktam ilyen-olyan kiegészítéssel rizssalátát készíteni.:) Nyugodtan lehet bele tenni másféle zöldségeket is, csak finomabb lesz. Pl. ehhez paradicsom is finom lett volna, de nem volt itthon.:) Ez kb. 2 adag étel, ha magában esszük, de 4 embernek is elég, ha másodiknak vagy köretként esszük.

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...