r
Nosalty Logó

Gombás rizssaláta Verától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vera vagyok
Gombás rizssaláta Verától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

820
Kalória
21.1g
Fehérje
129.5g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
305.9g
Víz
180g
Koleszterin
7.3g
Rost
4.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    611.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    840 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1377 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1966 micro
Összesen 1639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk óvatosan, folyó víz alatt. (Én nem hámozom meg, mert így erősebb íze van a gombának.) Utána a kalap alól kilógó szárát levágjuk a gombának. Ezután a fejeket vékonyan felszeleteljük.
  2. A felszeletelt gombát egy nagyobb serpenyőbe tesszük, ráöntjük az olajat, megsózzuk, megborsozzuk. Ezt összekeverjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Nem szabad alá vizet önteni! Így a gomba a sótól levet ereszt, és el is párolog ez a lé róla. Ettől lesz nagyon intenzív íze a gombának.
  3. Utána ráöntjük a rizst és a felszeletelt olajbogyót, összekeverjük a gombával, és összeforrósítjuk. Ezután félrehúzzuk a serpenyőt a tűzről, rátesszük a két tojást, és nagyon alaposan összekeverjük. Még 2 percig nagy lángon pirítjuk az ételt. Utána hagyjuk egy kicsit hűlni. (Erre azért van szükség, hogy a forró étel ne "főzze meg" a nyers zöldségeket.)
  4. Amíg hűl, meghámozzuk az uborkát, és felkockázzuk. A paprikát egészen apróra vágjuk fel, a petrezselymet is felvagdaljuk.
  5. Ezután a rizst egy nagyobb edénybe öntjük, és hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket. Jó alaposan összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Általában több rizst szoktam főzni, mint amennyi köretnek elfogy. Ebből a maradékból szoktam ilyen-olyan kiegészítéssel rizssalátát készíteni.:) Nyugodtan lehet bele tenni másféle zöldségeket is, csak finomabb lesz. Pl. ehhez paradicsom is finom lett volna, de nem volt itthon.:) Ez kb. 2 adag étel, ha magában esszük, de 4 embernek is elég, ha másodiknak vagy köretként esszük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!