r
Nosalty Logó

Gombás rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1881 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3349.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2002.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1007 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 1881 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    304 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat meghámozzuk és hosszában kb. centi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket egy tálba tesszük, enyhén besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
  2. Eközben előkészítjük a többi hozzávalót is. A hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A gombát megmossuk és vékonyan felszeleteljük. (A gombát ne hámozzuk, ha nem muszáj, mert a héja tartalmazza a vitaminokat.) A paradicsomokat felkarikázzuk és félretesszük.
  3. A rizst enyhén sós vízben készre főzzük, lecsepegtetjük.
  4. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd a gombát és a fűszereket (só, bors, kakukkfű, csipet szerecsendió) hozzáadva tovább sütjük, ameddig a gomba meg nem puhul. Egy leheletnyi vizet adhatunk hozzá.
  5. A padlizsánszeletekről leöntjük a levet, amit eresztettek, kicsit leitatjuk róluk a nedvességet papírral és finoman lisztezzük azokat. Serpenyőben kevés olajon hirtelen kisütjük a szeleteket, éppen csak addig, ameddig egy kis kérget, ill. mindkét oldaluk halvány színt kap (1-2 perc). Ne tegyünk alá sok olajat és ne süssük sokáig, mert könnyen beszívhatja az olajat!
  6. Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: a padlizsánszeletekkel kezdünk, majd ezekre jön egy rész rizs, ezután a hagymás gomba, majd ismét padlizsán és rá egy sor paradicsom. Ezt még egyszer megismételjük.
  7. A tetejére trappista sajtot reszelünk, így még ízletesebb lesz az étel.
  8. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. (Az idő függ a sütő fajtájától, de ha szépen megpirult a sajt/ megsült a paradicsom akkor általában már jó.)
  9. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20207
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet még régebben találtam egy "szívbarát" ételeket tartalmazó füzetkében, amit valamilyen iskolai előadáson kaptam. Szeretem a padlizsánt nagyon és tetszenek a hús nélküli ételek, főleg nyáron, szóval kipróbáltam és évek óta a kedvenc ételeim közé sorolom ezt a rakottast. Sajnos ritkán jutok hozzá, de mindig különleges öröm, amikor végre elkészíthetem. Remélem másnak is megtetszik! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...