Gombás rakott padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
42g gyors rizs149 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
12 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
Összesen
314
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1200g padlizsán285 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
250g gyors rizs895 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
71 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
1881
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
47.2g padlizsán11 kcal
-
19.7g csiperkegomba4 kcal
-
9.8g gyors rizs35 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
11.8g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
3.9g trappista sajt14 kcal
Összesen
73
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 333.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
314
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 72.1 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3349.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 842 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1421 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.9 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 2002.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 452 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1007 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1537 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 788 micro
Összesen
1881
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 304 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csiperkegomba
-
250 g gyors rizs
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A padlizsánokat meghámozzuk és hosszában kb. centi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket egy tálba tesszük, enyhén besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
- Eközben előkészítjük a többi hozzávalót is. A hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A gombát megmossuk és vékonyan felszeleteljük. (A gombát ne hámozzuk, ha nem muszáj, mert a héja tartalmazza a vitaminokat.) A paradicsomokat felkarikázzuk és félretesszük.
- A rizst enyhén sós vízben készre főzzük, lecsepegtetjük.
- A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd a gombát és a fűszereket (só, bors, kakukkfű, csipet szerecsendió) hozzáadva tovább sütjük, ameddig a gomba meg nem puhul. Egy leheletnyi vizet adhatunk hozzá.
- A padlizsánszeletekről leöntjük a levet, amit eresztettek, kicsit leitatjuk róluk a nedvességet papírral és finoman lisztezzük azokat. Serpenyőben kevés olajon hirtelen kisütjük a szeleteket, éppen csak addig, ameddig egy kis kérget, ill. mindkét oldaluk halvány színt kap (1-2 perc). Ne tegyünk alá sok olajat és ne süssük sokáig, mert könnyen beszívhatja az olajat!
- Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: a padlizsánszeletekkel kezdünk, majd ezekre jön egy rész rizs, ezután a hagymás gomba, majd ismét padlizsán és rá egy sor paradicsom. Ezt még egyszer megismételjük.
- A tetejére trappista sajtot reszelünk, így még ízletesebb lesz az étel.
- Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. (Az idő függ a sütő fajtájától, de ha szépen megpirult a sajt/ megsült a paradicsom akkor általában már jó.)
- Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 20207
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet még régebben találtam egy "szívbarát" ételeket tartalmazó füzetkében, amit valamilyen iskolai előadáson kaptam. Szeretem a padlizsánt nagyon és tetszenek a hús nélküli ételek, főleg nyáron, szóval kipróbáltam és évek óta a kedvenc ételeim közé sorolom ezt a rakottast. Sajnos ritkán jutok hozzá, de mindig különleges öröm, amikor végre elkészíthetem. Remélem másnak is megtetszik! :)