r
Nosalty Logó

Gombás rakott csirke Csiki Piroskától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csiki Piroska
Gombás rakott csirke Csiki Piroskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3941.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    1550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2331 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2571 micro
Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított gombát szárával együtt 3-4 mm-es szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, meglocsoljuk citromlével és egy kevés olajjal.A húst ugyancsak fűszerezzük, és megkenjük olajjal, mindkettőt hűtőbe tesszük legalább 20 percre.
  2. Egy nagyobb tűzálló tálat kikenünk olajjal. Elterítjük benne a karikára vágott enyhén sózott burgonya felét, rárakjuk a gombát, a húst,amaradék burgonyát,és megszórjuk petrezselyemmel.
  3. Rátöltjük a húslét, lefedjük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a lé elfő,és a hús megpuhul. Ekkor levesszük a fedőt, és addig hagyjuk a sütőben, amíg a teteje megpirul. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8024
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás rakott csirke Csiki Piroskától
Csiki Piroska 230 recept

Természetesen készíthetjük csirkecombbal vagy mellel, de így olcsóbb. Előnye, hogy nem kell köretet készíteni külön. A recept az 1 millió menü című receptkönyvből származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...