r
Nosalty Logó

Gombás raguval töltött burgonya kaporszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gombagasztro
Gombás raguval töltött burgonya kaporszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltött burgonya

Kaporszósz

Összesen 1003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltött burgonya

Kaporszósz

Összesen 2004 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltött burgonya

Kaporszósz

Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2574.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5149.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    2442 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1206.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1673 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    688 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 2004 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Töltött burgonya

Kaporszósz

Elkészítés

Töltött burgonya

  1. A csiperkegombát apró kockákra vágjuk és folyadékvesztésig pároljuk, majd pirítjuk és sózzuk, borsozzuk.
  2. Az apró kockára vágott császárszalonnát saját zsírjában megpirítjuk, hozzáadjuk a kockázott kolbászt és a pirított gombát. Tovább pirítjuk, majd félretesszük.
  3. A főtt burgonyák tetejét levágjuk, közepüket kivájjuk és beletöltjük a szalonnás-kolbászos-gombás ragut. Egy kanál tejfölt teszünk a burgonyákra, megszórjuk reszelt sajttal és sütőben a sajt pirulásáig, kb. 20-25 percig sütjük.

Kaporszósz

  1. A kaporszószhoz a kaprot apróra vágjuk, kevés olajon, állandó keverés mellett dinszteljük. Meghintjük a liszttel, kevés folyadékot adunk hozzá és állandó keverés mellett mártás állagúra főzzük. Sózzuk, borsozzuk és a legvégén hozzákeverjük a tejfölt. Összeforraljuk és frissen tálaljuk a töltött burgonyák mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 819
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás raguval töltött burgonya kaporszósszal
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Töltött burgonya

Kaporszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...