r
Nosalty Logó

Gombás-póréhagymás burgonyagratin tejszínben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Gombás-póréhagymás burgonyagratin tejszínben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3946.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    2955 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    370 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7893.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    5909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1935 micro
Összesen 1186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott (nem lisztes) burgonyát és a leöblített, egyben hagyott gombát vékony szeletekre felvágjuk. A póréhagyma zöldjét alaposan megmossuk, és karikákra vágjuk. Míg fő a burgonya, megpirítjuk a pórét és a gombát 1 ek. vajon. Mikor levet eresztett, rászórjuk az ételízesítőt, és megborsozzuk.
  2. Vajjal kikent, tűzálló tálba tesszük a leszűrt, langyosra hűtött burgonya felét, kicsit sózzuk, majd ráterítjük a megpárolt pórés gombát. Megszórjuk petrezselyem-levelekkel, és a kis darabokra vágott kockasajttal (vajkockák helyett). Lefedjük az egészet a maradék burgonyával, megsózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tej-tejszínkeverékkel.
  3. Előmelegített sütőben zsemleszínűre sütjük. Megszórjuk reszelt parmezánnal, és ca. 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Fejes- vagy paradicsomsalátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3147
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 31.

Ajánló

A barna héjú champignon gomba aromásabb, mint a fehér, ezzel készítve finomabb a gratin. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-póréhagymás burgonyagratin tejszínben sütve
Marti48 317 recept

Pikáns, krémes önmagában is, köretnek is fogyasztható gratin. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...