Gombás-póréhagymás burgonyagratin tejszínben sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
126g gomba27 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
17g kockasajt57 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
593
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
252g gomba54 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
34g kockasajt114 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1186
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
46g burgonya27 kcal
-
19.3g gomba4 kcal
-
15.3g póréhagyma4 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
2.6g kockasajt9 kcal
-
3.8g parmezán sajt15 kcal
-
7.7g habtejszín22 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
91
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3946.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 2955 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 370 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 601 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 967 micro
Összesen
593
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 65.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7893.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 840 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 911 mg
-
Nátrium 5909 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 739.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 568 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 468 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1935 micro
Összesen
1186
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db burgonya
-
2 db kockasajt
-
1 dl habtejszín
-
0.5 dl tej
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A meghámozott (nem lisztes) burgonyát és a leöblített, egyben hagyott gombát vékony szeletekre felvágjuk. A póréhagyma zöldjét alaposan megmossuk, és karikákra vágjuk. Míg fő a burgonya, megpirítjuk a pórét és a gombát 1 ek. vajon. Mikor levet eresztett, rászórjuk az ételízesítőt, és megborsozzuk.
- Vajjal kikent, tűzálló tálba tesszük a leszűrt, langyosra hűtött burgonya felét, kicsit sózzuk, majd ráterítjük a megpárolt pórés gombát. Megszórjuk petrezselyem-levelekkel, és a kis darabokra vágott kockasajttal (vajkockák helyett). Lefedjük az egészet a maradék burgonyával, megsózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tej-tejszínkeverékkel.
- Előmelegített sütőben zsemleszínűre sütjük. Megszórjuk reszelt parmezánnal, és ca. 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Fejes- vagy paradicsomsalátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3150
- Feltöltés dátuma: 2017. január 31.
Ajánló
A barna héjú champignon gomba aromásabb, mint a fehér, ezzel készítve finomabb a gratin.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Pikáns, krémes önmagában is, köretnek is fogyasztható gratin.