r
Nosalty Logó

Gombás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zsoofeeka
Gombás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5805.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    3146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 2691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet a sóval, megborsozzuk, és belekockázzuk a hideg vajat.
  2. Összemorzsoljuk a vajat a lisztes keverékkel, és hozzákanalazzuk a hideg vizet (ha még száraz, több kanállal).
  3. Összegyúrjuk a tésztát, és folpack-fóliába csavarva, 30-40 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. Előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 6-os fokozat).
  5. Serpenyőben (vagy wokban) üvegesre pirítjuk a hagymát, és azon megsütjük a gombát, petrezselyemmel ízesítjük.
  6. Amíg sül a gomba, összekeverjük a tojást, a mustárt és a reszelt sajtot, majd mikor elkészült a gomba, azt is hozzáöntjük.
  7. A pihent tészta 3/4 részét kinyújtjuk, és kivajazott (vagy olívaolaj) kerámia piteformába fektetjük.
  8. Megtöltjük a pitét, és maradék kinyújtott tésztával betakarjuk.
  9. A pite széleit vízzel összeragasztjuk, és a tetéjét bevágjuk a gőznek.
  10. Aranybarnára sütjük, és szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 14327
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 24.

Ajánló

Én fokhagymás-fűszeres tejföllel és paradicsommal szoktam tálalni, de salátával is nagyon finom :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
zsoofeeka 12 recept

Ez a recept eredetileg füstölt sonkát ír tölteléknek, még anyukám küldte emailben. A fűszeres tejfölt én találtam ki hozzá, mert nekem kicsit száraz volt, és a paradicsom köret is lazítja.  A barátom néhány hónapja úgy döntött, hogy vegetáriánus lesz, így a kedvenc ételeinket átdolgoztam "zöldségessé". Ugyanezt a pitét szoktam készíteni répás-kukoricás változatban is, és általában telitalálat ebédre és vacsorára is. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...