r
Nosalty Logó

Gombás melegszendvicskrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
cccccsilla
Gombás melegszendvicskrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    988.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 682 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát, ha nem erdőben szedtük, elég csak megmosni, nem kell meghámozni! Ha megmostuk, akkor - ahogy a hagymát is - apróra vágjuk.
  2. Az előkészületek után 1ek olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk 2 tk pirospaprikával és ízlés szerint borssal és jól összekeverjük. Rádobjuk az apróra vágott gombát, felöntjük 3 dl vízzel és visszatesszük a tűzre.
  3. Megszórjuk bazsalikommal, ételízesítővel és jól elkeverjük. Nyersen is ehető a gomba így érdemes ilyenkor megkóstolni egy kis darabot hogy kellően fűszeres-e. Kis lángon fedővel 10 percig hagyjuk főni, néha megkavarjuk, majd levesszük a fedőt és további 10 percig főzzük.
  4. Ezután leveszünk a levéből annyit, hogy épp hogy maradjon egy kevés lé a gomba alatt, de az se gond, ha semmi nem marad!
  5. Majd megszórjuk a liszttel, összekeverjük, kicsit pirítjuk és hozzáadjuk a tejfölt, a gulyáskrémet és a pirosaranyat. Összerottyantjuk, és ha kész, hagyjuk kihűlni.
  6. Ha kihűlt, kenyérre kanalazzuk, megszórjuk sajttal és sütőben addig sütjük, amíg el nem kezd pirulni a sajt. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 20803
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cccccsilla 4 recept

A recept anyukámtól származik. Az alapja egy gombapörkölt, amit egy kis petrezselyemmel és tejfölös lisztes habarással melegszendvicskrém állagúvá varázsolunk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...