r
Nosalty Logó

Gombás hús kifordított bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás hús kifordított bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A panírhoz

Az öntethez

Összesen 717 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A panírhoz

Az öntethez

Összesen 3579 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A panírhoz

Az öntethez

Összesen 145 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1757.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1447 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 717 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.3 g

Zsír

  • Összesen
    152.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8786.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    3123 mg
  • Nátrium
    4112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1716.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    1067 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    7237 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 3579 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    295 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A panírhoz

Az öntethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd fél órát pihentetjük.
  2. Utána bepanírozzuk, de fordítva: először a zsemlemorzsába, majd tojásba és végül a lisztbe forgatjuk.
  3. Forró olajban mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
  4. Egysorosan egy tepsibe tesszük, rászeleteljük a vöröshagymát, rászórjuk egyenletesen a felszeletelt gombát, és végül ráöntjük az összekevert öntetet.
  5. A tepsit alufóliával befedjük, megsütjük.
  6. Köretként adhatunk hozzá főtt vagy sült krumplit, esetleg rizst.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10453
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel akár megfelel egy alkalmi fogáshoz, csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

A húshoz

A panírhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...