Gombás-fehérboros csirkecomb
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
400 g gomba
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
513
Kalória
26.9g
Fehérje
13.3g
Szénhidrátok
31.8g
Zsír
351g
Víz
145.9g
Koleszterin
2.2g
Rost
6.7g
Cukor
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
513
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
400g fehérbor328 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2051
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
44.5g csirkecomb49 kcal
-
17.8g gomba4 kcal
-
7.6g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
17.8g fehérbor15 kcal
-
8.9g főzőtejszín12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
91
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 743.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 351 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 628 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
513
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 107.5 g
Zsír
-
Összesen 127.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2973.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 444 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1491 mg
-
Nátrium 633 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 1403.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 639 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 761 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 430 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2513 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2983 micro
Összesen
2051
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
91
kcal
Elkészítés
- A csirkecombokat, ha egész combokat vettünk, vágjuk félbe, sózzuk be, szedjük le a bőrét, ha nem szeretjük, majd tegyük félre, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. Én csirke felsőcombból készítettem.
- Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát, a hagymát pedig aprítsuk fel.
- Serpenyőben kevés olajon, nagy lángon pirítsuk meg a hús minkét oldalát szép aranybarnára. Közben frissen örült borssal fűszerezzük, majd ha elkészült, tegyük félre.
- A serpenyőbe tegyünk kevés vajat, és dinszteljük meg kicsit a vöröshagymát, fokhagymát, majd mehet bele a gomba, amit nagy lángon pirítsunk, amíg levet nem enged. Ekkor öntsük fel fehérborral, fűszerezzük kakukkfűvel, és tegyük vissza a csirkecombokat is a szaftba.
- Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 45 percig, amíg megpuhul a hús. Félidőben forgassuk meg a combokat.
- Vegyük ki a húsokat, a mártáshoz adjuk hozzá a tejszínt/tejfölt, és forraljuk, amíg tetszés szerinti sűrűségű mártást nem kapunk.
- Forgassuk össze a hússal, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 60 perc
Nagyon szeretem a szaftos, szószos húsokat, főleg ilyen hideg időben. :) A csirkecomb szerintem sokkal finomabb és szaftosabb, mint a csirkemell, és így elkészítve is nagyszerű, nem csak sütve.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!