r
Nosalty Logó

Gombás-fehérboros csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Gombás-fehérboros csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    351 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2973.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2983 micro
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat, ha egész combokat vettünk, vágjuk félbe, sózzuk be, szedjük le a bőrét, ha nem szeretjük, majd tegyük félre, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. Én csirke felsőcombból készítettem.
  2. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát, a hagymát pedig aprítsuk fel.
  3. Serpenyőben kevés olajon, nagy lángon pirítsuk meg a hús minkét oldalát szép aranybarnára. Közben frissen örült borssal fűszerezzük, majd ha elkészült, tegyük félre.
  4. A serpenyőbe tegyünk kevés vajat, és dinszteljük meg kicsit a vöröshagymát, fokhagymát, majd mehet bele a gomba, amit nagy lángon pirítsunk, amíg levet nem enged. Ekkor öntsük fel fehérborral, fűszerezzük kakukkfűvel, és tegyük vissza a csirkecombokat is a szaftba.
  5. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 45 percig, amíg megpuhul a hús. Félidőben forgassuk meg a combokat.
  6. Vegyük ki a húsokat, a mártáshoz adjuk hozzá a tejszínt/tejfölt, és forraljuk, amíg tetszés szerinti sűrűségű mártást nem kapunk.
  7. Forgassuk össze a hússal, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 17917
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 10.

Ajánló

Köretnek kuszkuszt készítettem mellé (újhagymával, petrezselyemmel), de kínálhatjuk rizzsel, krumplipürével, krokettel, tésztával, salátával, vagy akár ropogós bagettel is el tudom képzelni, mert nagyszerűen lehet tunkolni a szaftot. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a szaftos, szószos húsokat, főleg ilyen hideg időben. :) A csirkecomb szerintem sokkal finomabb és szaftosabb, mint a csirkemell, és így elkészítve is nagyszerű, nem csak sütve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...