r
Nosalty Logó

Gombás-caprese csirke gerslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás-caprese csirke gerslivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 842 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4735.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1944 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1255.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1923 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 1682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    637 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, sóval-borssal ízesítjük. Gombát megpucoljuk, feldaraboljuk , a paradicsomokat és a mozzarellát kb. egyenlő vastagságúra szeleteljük. A húst az előmelegített (2 ek olajjal) serpenyőben hirtelen megsütjük, hogy egy szép aranybarna kérget kapjon.
  2. A sütőt 180-200 °C fokra előmelegítjük (alsó-felső sütés az én bevált programom). Kisebb üvegedénybe belehelyezzük a csirkemelleket (az olajat ne dobjuk ki, locsoljuk meg vele a húst), a mozzarellát és a paradicsomokat szépen helyezzük a csirkemell tetejére, a gombákat szórjuk egyenletesen a hús mellé. Ha maradt ki mozzarella, tekerjük bele pulykamell sonkába, és helyezzük a húsok mellé. Tegyük az előmelegített sütőbe az edényt (lefedés nélkül) kb. 25-30 percre.
  3. A gersli veszélyes, sosem lehet tudni pontosan mennyi az a mennyiségű víz, ami elég, én 2 bögre vízzel, csipetnyi sóval főzök fél bögre gerslit 20 percig, fedő nélkül. Nem kell megijedni, ha nem szívja fel a vizet, fajtától függ. Persze nem muszáj feltétlen gerslivel elkészíteni, rizzsel vagy párolt zöldséggel, esetleg petrezselymes burgonyával is nagyon ízletes.;)
  4. A csirkemellet még ne vegyük ki a sütőből, kapcsoljunk grill fokozatra, és még 5 percig kb. 250-300 fokon pirítsuk aranybarnára.
  5. Tálaljuk petrezselyemmel, ízlés szerint nyers koktélparadicsommal. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5822
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 01.

Ajánló

Frissen facsart gyümölcslével, vagy esetleg Hugoval rendkívül ízletes Hugo recept: Fehérbor (1/8) Menta levél (4-5 db) Lime vagy citrom (4-5 szelet) Bodzaszörp (5 cl) Szóda (1/8)  Jégkocka igény szerint

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom kicsit túlgondolni az egyszerű fogásokat, mindig valami pluszt belevinni, hát ez az étel is így született, pedig egy egyszerű gombás csirkének indult... Gyors, egyszerű és mennyei lett az eredmény :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...