r
Nosalty Logó

Gombás burgonyakrokett sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Gombás burgonyakrokett sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A kroketthez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 1221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A kroketthez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 4883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A kroketthez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    426.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5939.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    3427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 4883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A kroketthez

A mártáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A kroketthez

  1. A krumplit héjastól puhára főzzük.
  2. A gombát megtisztítjuk, majd 2 dkg vajon megpároljuk , fél tk sóval és 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
  3. A krumplit meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük és a maradék (5 dkg vajjal), fél tk sóval, a liszttel, a nyers tojással és párolt gombával jól összedolgozzuk.
  4. Elkészítjük a sajtmártást: a vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Beleöntjük a tejfölt és felforraljuk. Beleszórjuk a reszelt sajtot és simára keverjük.
  5. Felforrósítjuk az olajat és a gombás, krumplis masszából evőkanállal gombócokat szaggatunk bele, amit kissé ellapítunk.
  6. Mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.
  7. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.
  8. A kisült krokettek mellé tálaljuk a sajtmártást.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 472
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25532
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 28.

Ajánló

Frissen kisütve, melegen tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombatermesztő ismerősömtől kaptam évekkel ezelőtt egy jó pár gombás receptet, ami a fiók mélyére került. Időközben meg is feledkeztem róla. Most akadt a kezembe, gondoltam egyet-kettőt kipróbálok.

Hozzávalók

A kroketthez

A mártáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...