r
Nosalty Logó

Gombás borsóleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pezo
Gombás borsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 1265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2424.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    608 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1563 micro
  • β-karotin
    4028 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2035 micro
Összesen 317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9697.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    8057 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2431.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    6252 micro
  • β-karotin
    16110 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8141 micro
Összesen 1265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgarépát, fehérrépát olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a borsót, gombát. Kicsit ezekkel is dinszteljük még kb. 2-3 percig.
  3. Felöntjük a vízzel, fűszerezzük ízlés szerint (a megadott mennyiségek nálam beváltak).
  4. Felverjük az egész tojást csipet sóval, elkeverjük a liszttel és a vajjal.
  5. Készre főzzük, és beleszaggatjuk a vajgaluskát.
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 13214
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Ajánló

Fagyasztott zöldségekből és gombából is készíthetjük, akár a tél közepén is. A fagyasztott hozzávalókat mindig fagyott állapotban kezdjük dinsztelni, főzni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a gombás ételeket, főleg a mezei, erdei gombákat. A borsólevesbe bármilyen gomba jó, ebben szegfűgomba és vargánya tönkök vannak. Bolti gombából a laskagombát ajánlom, az nem színezi el a levesünket, és még finom is.

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...