r
Nosalty Logó

Gombakrémleves ahogy egy pasi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pasisrceptek
Gombakrémleves ahogy egy pasi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 857 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 214 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7398.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    6119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1598.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 857 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra, gombát kb. 1x1-es kockára vágjuk.
  2. Vöröshagymát lepirítjuk az olajon, majd rádobjuk a gomba 2/3-át. Megsózzuk, és picit lepirítjuk a gombát is. Ha a gomba már puha, összezsugorodott, akkor félrehúzzuk a tűzről, meghintjük két evőkanál liszttel, alaposan elkeverjük.
  3. A vízbe belemorzsoljuk a leveskockát, és ezzel felöntjük a gombás-hagymás cuccost. Belereszelünk egy fél (kézi reszelővel kb. 10 húzásnyi) szerecsendiót, és dobunk rá egy teáskanálnyi őrölt fehér-borsot. Fedő alatt, gyakori kevergetéssel közepes lángon főzzük kb. 30 percet.
  4. Egy evőkanál mustárt adunk hozzá, majd egy botmixerrel vagy turmixgéppel lenyomjuk az egészet, akkor jó, ha egy kanállal belemerve a levesbe már nem látunk 1 mm-nél nagyobb darabokat.
  5. Visszatesszük a tűzre. Beleöntjük a tejszínt, alaposan elkeverjük. Ilyenkor érdemes megkóstolni, ha úgy érezzük, még utána lehet borsozni, sózni. Folyamatos kevergetéssel, lassú tűzön főzzük még kb. 15 percet.
  6. Fogunk egy tapadásmentes serpenyőt, zsiradék nélkül felhevítjük, és az elején félrerakott gombakockákat közepes lángon, folyamatosan forgatva lepirítjuk. (Akkor lesz finom, ha már kicsit kesernyés gombaillatot érzünk.)
  7. Tálalásnál a levesbe szórunk egy kevés pirított gombát, és petrezselyemmel díszítjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2486
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pasisrceptek 2 recept

Nagyon szeretem a gombaételeket, ez egy egyszerű, pikáns és nagyon finom krémleves :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...