Gombakrémes kagylótészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gombaszószhoz
-
63g gomba13 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
13g petrezselyem5 kcal
A mártáshoz
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
125g kagylótészta464 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
844
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gombaszószhoz
-
250g gomba53 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
50g petrezselyem18 kcal
A mártáshoz
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
500g kagylótészta1855 kcal
-
4g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
3377
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gombaszószhoz
-
8.2g gomba2 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g paradicsom1 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
A mártáshoz
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
4.9g főzőtejszín6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
16.4g kagylótészta61 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
49.2g víz0 kcal
Összesen
112
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1233.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 584.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1370 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1378 micro
Összesen
844
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 145.1 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4933.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 358 mg
-
Kálcium 674 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 1580 mg
-
Nátrium 1866 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 434.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2336.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1457 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1583 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1437 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 995 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 5480 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 5512 micro
Összesen
3377
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 84 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
A gombaszószhoz
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes db paradicsom
-
1 púpozott ek finomliszt
-
150 g tejföl
-
50 g petrezselyem
A mártáshoz
-
1 csokor petrezselyem
-
10 dkg vaj
-
150 g főzőtejszín
-
bors ízlés szerint
A tésztához
Elkészítés
A gombaszószhoz
- A hagymát megdinszteljük az olajon.
- A tűzről levéve hozzáadjuk pirospaprikát.
- Belerakjuk a gombákat, a paradicsomot, a petrezselymet és a fűszereket. Kb. 20-30 percig pároljuk, de a gombától függ.
- Rászórjuk a lisztet, fokozatosan felöntjük kevés vízzel (kb. 2 dl), hogy ne legyen csomós, majd belerakjuk a tejfölt. Kicsit rottyan, és már kész is.
- Tálaláskor ezzel töltjük meg a tésztákat.
A mártáshoz
- A petrezselymet felszeleteljük nem túl apróra, és vajon kicsit megpároljuk, sózzuk nagyszemű tengeri sóval.
- Felöntjük a tejszínnel, kicsit rottyan, és ez is kész. Ezzel vagy nyakon öntjük, vagy a tányérra rakunk egy keveset, és erre rakjuk a töltött tésztácskákat.
A tésztához
- A tésztát kifőzzük a vízben kevés sóval és olajjal. Leszűrjük, és forrón mehet bele a mártás, rá pedig a szósz.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2263
- Feltöltés dátuma: 2013. december 24.
Ajánló
Az étel magában is nagyszerű, de akár húsok mellé, köretként is tálalhatjuk. A képen vajon párolt spárgával (vaj, tengeri só, spárga - éppen szezonja volt) és rántott sajttal készítettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Drága anyósom olasz, így neki készítettem ezt a könnyű kis ételt. Szerencsére nagy sikere volt. :)