r
Nosalty Logó

Gofri 8. - mogyoróvajas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gofri 8. - mogyoróvajas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3072 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2815.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 3072 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést készítünk, abba belemorzsoljuk az élesztőt, 1 tk cukrot szórunk rá, és egy kis langyos tejet öntünk rá.
  2. Megvárjuk, míg felfut (5 perc), majd a többi hozzávalót (kivéve az olvasztott vajat) hozzáadva, elektromos mixerrel bedagasztjuk. A végén beledagasztjuk az olvasztott vajat is.
  3. Lefedve legalább fél órán át kelesztjük, majd gofrisütőben megsütjük. (Tipp a sütéshez: nekem 2 "rekeszes" négyzet alakú gofrisütőm van, tapasztalatom szerint 2-2 evőkanálnyi mennyiség fér el benne kényelmesen, kifolyás nélkül. A tésztát szépen oszlassuk el a sütő felületén, és a fedelet ne zárjuk rá, csak hajtsuk le, így is megsül, viszont tutira nem folyik ki oldalt-elől-hátul. :)
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 25271
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 21.

Ajánló

A fenti mennyiségből 20 db gofri lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gofrireceptek közül az élesztősre esküszöm. Hogy miért? Mert az élesztő miatt nagyon jó állagú lesz a tészta, sokkal könnyebben lehet megsütni. Ezzel elkerülhető az a konyhai terror, hogy a gofrisütő gép orrán-száján folyik a tészta. Ugyanakkor lapos sem marad, és az állaga könnyed-habos. Ez egy régóta bevált recept, gondoltam, megbolondítom némi mogyoróvajjal. Azt kell, hogy mondjam, nagyon jót tett neki. A mogyoróvaj íze éppen csak, diszkréten érződik, főleg, ha csak önmagában, esetleg némi porcukorral megszórva fogyasztjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...