r
Nosalty Logó

Göcseji gombócleves

4,7

3 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Göcseji gombócleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

502
Kalória
28g
Fehérje
34.8g
Szénhidrátok
28.7g
Zsír
980.1g
Víz
137.5g
Koleszterin
8.8g
Rost
10.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2011 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    980.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    3810 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1340 micro
Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    4363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    3920.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1830 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    851 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    5000 micro
  • β-karotin
    15240 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5359 micro
Összesen 2011 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. A gyökérzöldségeket és a karalábét meghámozzuk, megmossuk, majd gyufaszál nagyságú darabokat vágunk belőlük. Ezt végezhetjük késsel vagy egy julienne szeletelővel. A savanyított káposztát, ha túl savanyú, folyóvíz alatt átmossuk, majd ezt is rövidebbre aprítjuk.
  2. A vöröshagyma héját eltávolítjuk, mossuk és finomra vágjuk. A felhevített zsiradékon puhára pároljuk egy megfelelő méretű fazékban. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt fokhagymát. A hagyma harmadát kiemeljük, és félretesszük a gombócokhoz. A fűszerpaprikát a tűzről lehúzva keverjük a fazékban lévő hagymához.
  3. Hozzáadjuk a káposztát és a zöldségeket, majd felhúzzuk 2-2,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel fűszerezzük, és tovább főzzük.
  4. Elkészítjük a gombócokat. A darált sertéshúshoz adjuk a tojást, sót, borsot, majorannát és a félretett hagymát. Alaposan összedolgozzuk. Szükség esetén zsemlemorzsát adunk hozzá. A húsmasszából vizes kézzel 20 kis gombócot formálunk.
  5. Ha a zöldségek majdnem puhára főttek, a leveshez adjuk a gombócokat, és készre főzzük őket. A leves levéből - a zöldségekkel együtt - kiemelünk 3-4 merőkanállal, és turmixoljuk. Hozzákeverjük az étkezési keményítőt, majd folyamatosan keverve, lassan a levesbe öntjük. Még pár percig főzzük.
  6. Tálaláskor ügyeljünk rá, hogy minden tányérba arányosan jusson a zöldségekből és a gombócokból. A leves mellé tejfölt kínálunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Egy új, mégis hagyományos alternatíva azoknak, akik kedvelik a gombócleveseket, korhelylevest. A zöldségek aprítása idő- és türelemigényes, de a végeredményért - mint mindig - megéri. A gombócokhoz sertésdagadót ajánlok.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!