Göcseji gombócleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
125g savanyú káposzta24 kcal
-
53 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
14 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
625g víz0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
502
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
57 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
2011
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
3.6g sárgarépa1 kcal
-
2g fehérrépa1 kcal
-
4.1g karalábé1 kcal
-
11.3g savanyú káposzta2 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.1g darált sertéshús17 kcal
-
1.2g tojás2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.3g étkezési keményítő1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa4 kcal
-
56.7g víz0 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
Összesen
44
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1808.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 1091 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 980.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 458 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 213 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 1250 micro
-
β-karotin 3810 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1340 micro
Összesen
502
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 112 g
Zsír
-
Összesen 115 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7235 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 824 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 1560 mg
-
Nátrium 4363 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 3920.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1830 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 254 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 851 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 410 micro
-
Kolin: 567 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 5000 micro
-
β-karotin 15240 micro
-
β-crypt 254 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5359 micro
Összesen
2011
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 113 micro
-
β-karotin 345 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
500 g savanyú káposzta
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
400 g darált sertéshús
-
1 db tojás
-
majoranna ízlés szerint
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csokor petrezselyem
-
2.5 l víz
Elkészítés
- A gyökérzöldségeket és a karalábét meghámozzuk, megmossuk, majd gyufaszál nagyságú darabokat vágunk belőlük. Ezt végezhetjük késsel vagy egy julienne szeletelővel. A savanyított káposztát, ha túl savanyú, folyóvíz alatt átmossuk, majd ezt is rövidebbre aprítjuk.
- A vöröshagyma héját eltávolítjuk, mossuk és finomra vágjuk. A felhevített zsiradékon puhára pároljuk egy megfelelő méretű fazékban. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt fokhagymát. A hagyma harmadát kiemeljük, és félretesszük a gombócokhoz. A fűszerpaprikát a tűzről lehúzva keverjük a fazékban lévő hagymához.
- Hozzáadjuk a káposztát és a zöldségeket, majd felhúzzuk 2-2,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel fűszerezzük, és tovább főzzük.
- Elkészítjük a gombócokat. A darált sertéshúshoz adjuk a tojást, sót, borsot, majorannát és a félretett hagymát. Alaposan összedolgozzuk. Szükség esetén zsemlemorzsát adunk hozzá. A húsmasszából vizes kézzel 20 kis gombócot formálunk.
- Ha a zöldségek majdnem puhára főttek, a leveshez adjuk a gombócokat, és készre főzzük őket. A leves levéből - a zöldségekkel együtt - kiemelünk 3-4 merőkanállal, és turmixoljuk. Hozzákeverjük az étkezési keményítőt, majd folyamatosan keverve, lassan a levesbe öntjük. Még pár percig főzzük.
- Tálaláskor ügyeljünk rá, hogy minden tányérba arányosan jusson a zöldségekből és a gombócokból. A leves mellé tejfölt kínálunk.
- Receptkönyvben: 397
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 61078
- Feltöltés dátuma: 2019. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
175 recept
Egy új, mégis hagyományos alternatíva azoknak, akik kedvelik a gombócleveseket, korhelylevest. A zöldségek aprítása idő- és türelemigényes, de a végeredményért - mint mindig - megéri. A gombócokhoz sertésdagadót ajánlok.