r
Nosalty Logó

Gluténmentes piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Gluténmentes piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3261.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1220 micro
Összesen 1111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból egy egyszerű piskóta tésztát készítünk az alábbi módon: A tojásokat szétválasztjuk, majd mikor már elkezd habosodni, hozzáadjuk az édesítőt, és kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat habverő segítségével felhabosítjuk, majd a fehérjéhez öntjük. Fakanál segítségével óvatosan elkeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
  3. A lisztet egy külön tálba mérjük, és elkeverjük a sütőporral.
  4. A lisztes keveréket négy részletben adjuk a habhoz, és óvatosan, finom mozdulatokkal simára keverjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát téglalap alakban elegyengetjük rajta úgy, hogy körülbelül ujjnyi vastag legyen.
  6. Ezután mehet is a sütőbe 10-15 percre.

Krém

  1. Ha szeretnénk a külsejét valamilyen mintával feldobni, azt így tehetjük meg: Nagyjából elképzeljük, hogy mit szeretnénk rá készíteni, persze még lehet finomítani rajta. Nálam egy festős, kicsit művészibb vonal fogalmazódott meg, amihez három színt használtam.
  2. Egy-egy pohárba kiszedünk a tésztából egy evőkanálnyit, majd ételfestékkel színezzük. Kékből és pirosból csináltam lilát, amihez pár csepp is elég, illetve narancssárga és fekete színezőt használtam még. Egy széles fejű ecsettel húzunk csíkokat a sütőpapírra, a feketét pedig zacskóba töltjük, levágjuk a sarkát, és azzal csíkozzuk még meg. (A tészta pedig magától ilyen sárga volt, mert háztól vásárolom a tojást.)
  3. Ha a mintákkal készen vagyunk, egy-két percre berakjuk a sütőbe, hogy fixáljuk, és a tészta ráöntése után ne kenődjön el. Ha megmerevedett, ugyanúgy mehet rá a tészta, ahogy fent írtam.
  4. A krémhez a habtejszínt felverjük annyira, hogy már megtartsa a formáját. Hozzáadjuk az édesítőt és a kakaót, amit a habverővel elkeverünk benne. Ha ezzel megvagyunk, beleszórjuk a csokit, és fakanállal elkeverjük benne.
  5. Amikor a piskóta megsült, még melegen feltekerjük a hosszanti oldalától indulva, és hagyjuk így kihűlni.
  6. Ezután kihajtogatjuk, megkenjük a krémmel és újból feltekerjük. 30 percre hűtőbe tesszük, és már szeleteljük is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2256
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes piskótatekercs
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...