Gluténmentes piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
69g tojás87 kcal
-
6g édesítőszer0 kcal
-
52 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém
-
38g habtejszín110 kcal
-
3 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
-
5g tejcsokoládé27 kcal
Összesen
280
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
275g tojás346 kcal
-
25g édesítőszer0 kcal
-
206 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém
-
150g habtejszín438 kcal
-
11 kcal
-
10g édesítőszer0 kcal
-
20g tejcsokoládé107 kcal
Összesen
1111
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
49.9g tojás63 kcal
-
4.5g édesítőszer0 kcal
-
37 kcal
-
1.1g sütőpor1 kcal
Krém
-
27.2g habtejszín79 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.8g édesítőszer0 kcal
-
3.6g tejcsokoládé19 kcal
Összesen
201
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
280
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 76.6 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1071 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3261.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 725 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 1244 mg
-
Nátrium 1125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 280.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 818 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 746 mg
-
Retinol - A vitamin: 810 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1220 micro
Összesen
1111
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A hozzávalókból egy egyszerű piskóta tésztát készítünk az alábbi módon: A tojásokat szétválasztjuk, majd mikor már elkezd habosodni, hozzáadjuk az édesítőt, és kemény habbá verjük.
- A tojássárgákat habverő segítségével felhabosítjuk, majd a fehérjéhez öntjük. Fakanál segítségével óvatosan elkeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
- A lisztet egy külön tálba mérjük, és elkeverjük a sütőporral.
- A lisztes keveréket négy részletben adjuk a habhoz, és óvatosan, finom mozdulatokkal simára keverjük.
- A sütőt előmelegítjük 170 C fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát téglalap alakban elegyengetjük rajta úgy, hogy körülbelül ujjnyi vastag legyen.
- Ezután mehet is a sütőbe 10-15 percre.
Krém
- Ha szeretnénk a külsejét valamilyen mintával feldobni, azt így tehetjük meg: Nagyjából elképzeljük, hogy mit szeretnénk rá készíteni, persze még lehet finomítani rajta. Nálam egy festős, kicsit művészibb vonal fogalmazódott meg, amihez három színt használtam.
- Egy-egy pohárba kiszedünk a tésztából egy evőkanálnyit, majd ételfestékkel színezzük. Kékből és pirosból csináltam lilát, amihez pár csepp is elég, illetve narancssárga és fekete színezőt használtam még. Egy széles fejű ecsettel húzunk csíkokat a sütőpapírra, a feketét pedig zacskóba töltjük, levágjuk a sarkát, és azzal csíkozzuk még meg. (A tészta pedig magától ilyen sárga volt, mert háztól vásárolom a tojást.)
- Ha a mintákkal készen vagyunk, egy-két percre berakjuk a sütőbe, hogy fixáljuk, és a tészta ráöntése után ne kenődjön el. Ha megmerevedett, ugyanúgy mehet rá a tészta, ahogy fent írtam.
- A krémhez a habtejszínt felverjük annyira, hogy már megtartsa a formáját. Hozzáadjuk az édesítőt és a kakaót, amit a habverővel elkeverünk benne. Ha ezzel megvagyunk, beleszórjuk a csokit, és fakanállal elkeverjük benne.
- Amikor a piskóta megsült, még melegen feltekerjük a hosszanti oldalától indulva, és hagyjuk így kihűlni.
- Ezután kihajtogatjuk, megkenjük a krémmel és újból feltekerjük. 30 percre hűtőbe tesszük, és már szeleteljük is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2256
- Feltöltés dátuma: 2021. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept