r
Nosalty Logó

Gluténmentes mascarponetorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ínyencfitnesz
Gluténmentes mascarponetorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A "piskótához"

A krémhez

Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A "piskótához"

A krémhez

Összesen 2384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A "piskótához"

A krémhez

Összesen 333 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 2384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A "piskótához"

A krémhez

Elkészítés

A "piskótához"

  1. A datolyát 1-2 percre áztassuk forró vízbe, majd csepegtessük le, és a zabpehellyel együtt tegyük nagy teljesítményű turmixgépbe, és turmixoljuk egyneművé.
  2. A kapott masszát nyomkodjuk egy 16 cm-es tortaforma aljába, a teteje legyen nagyjából egyenletes. Kenjük meg a tetejét a lekvárral, majd az egészet tegyük a mélyhűtőbe, amíg elkészül a krém.

A krémhez

  1. A két tojássárgáját folyton kevergetve gőzöljük meg vízfürdőben kb. 2-3 percig. Amikor elkezd sűrűsödni, vegyük le a tűzről, és tegyük a tálkát jéghideg vízbe, hogy a sárgáják ne ugorjanak össze a további hőhatástól.
  2. Ha kicsit kihűltek a sárgáják, tegyük hozzá az instant kávét és a xilitet, és lendületesen kevergessük, amíg csomómentes nem lesz.
  3. A tojássárgájás keveréket adjuk a mascarponéhoz, tegyük bele az útifű maghéjat is, majd az egészet keverjük ki egyenletesre.
  4. Vegyük ki a "piskótát" a fagyasztóból, egyengessük a tetejére a krémet, és díszítsük ki a tortát. Én gránátalmát használtam, de bármi mást is használhatsz, amit szeretsz.
  5. Tegyük vissza a tortát a fagyasztóba, és kb. 20-30 perc múlva fogyasztható. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 6701
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ínyencfitnesz 4 recept

Villámgyors, mégis nagyon ünnepi torta. Gluténmentes zabpehely és instant kávé már sok helyen kapható, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Ha laktózérzékeny is van a csapatban, használj laktózmentes mascarponét. Én is így tettem. :) Jó étvágyat!

Hozzávalók

A "piskótához"

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...