r
Nosalty Logó

Gluténmentes libazsíros cookie narancshéjjal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes libazsíros cookie narancshéjjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2640 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6856 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    4439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 2640 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük. Félretesszük.
  2. A lisztet, sütőport, narancshéjat, édesítőszert összekeverjük.
  3. A libazsírt belemorzsoljuk.
  4. A narancsot kifacsarjuk, és a levét a morzsaszerű liszthez keverjük.
  5. A tojásokat egyenként keverjük, és gyúrjuk bele a masszába.
  6. Három részre osztjuk, és mindegyiket fóliába vagy folpackba keverjük. Fél órára a hűtőbe tesszük.
  7. Fél méter sütőpapírt fektetünk a munkalapra, és maroknyi liszttel megszórjuk.
  8. 190 Celsius fokra előmelegítjük a sütőt.
  9. Az egyik tésztagombócot kivesszük a hűtőből, a lisztezett sütőpapírra helyezzük, kicsit meglisztezzük, folpackkal beborítjuk, és 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. 5 cm széles pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőlapra helyezzük. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újra kinyújtjuk.
  10. A következő tésztagombócot is kinyújtjuk, kiszúrjuk, és tepsire helyezzük. Az utolsó tésztagombóccal is hasonlóképpen járunk el.
  11. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  12. A sütőlapról a langyosra hűlt cookie-kat leemeljük, rácson vagy deszkán hagyjuk teljesen kihűlni.
  13. Dobozban hűvös helyen 2 hétig eláll.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2288
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 08.

Ajánló

2 mandarinnal, citrommal vagy egy grépfrúttal is készíthető narancs helyett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós, cukormentes, sokáig eláll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...