r
Nosalty Logó

Gluténmentes krumplis spenóttorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dori0522
Gluténmentes krumplis spenóttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Torta tésztája

Spenóttöltelék

Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Torta tésztája

Spenóttöltelék

Összesen 1420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Torta tésztája

Spenóttöltelék

Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    468 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5403 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11801 micro
Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9978.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    645 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    6009 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3106 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    2807 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1317 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32418 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70803 micro
Összesen 1420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3638 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Torta tésztája

Spenóttöltelék

Elkészítés

Torta tésztája

  1. Mossuk meg jó alaposan a krumplit, és vékonyra szeleteljük fel. Nekem ebben nagy segítségemre volt a szuper konyhai szeletelőgépem, így a tészta 5 perc alatt kész is lett.
  2. Olajozzunk ki egy kerek tűzálló edényt vagy jól záró tortaformát.
  3. Fektessük le a krumplit az edény aljára és oldalára több sorban úgy, hogy résmentesen fedjék egymást. Ez alkotja majd, a tortánk tésztáját.
  4. Tegyük be a 180 fokra előre melegített sütőbe, és pirítsuk meg a krumplit.

Spenóttöltelék

  1. Öntsünk kis olívaolajat egy edény aljába, és pirítsuk meg rajta az apróra vágott fokhagymát.
  2. Tegyük hozzá a leveles spenótot és a fűszereket. Amikor ezt egy kicsit összefőztük, adjuk hozzá az apróra morzsolt fetát is.
  3. Hagyjuk a tölteléket egy kicsit kihűlni, majd keverjük hozzá a felvert tojásokat. A végén öntsük a tölteléket az előre megpirított krumpliágyba.
  4. Tegyük vissza a sütőbe, amíg a töltelékünk teljesen megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1468
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes krumplis spenóttorta
dori0522 4 recept

Nagyon szerettem volna egy finom spenótos tortát enni, de mivel sajnos gluténérzékeny vagyok, először is ki kellett találnom, hogy miből csináljam meg a tésztáját. A sültkrumpli-tésztáról olvastam már több honlapon is, így gondoltam, kipróbálom a jól bevált spenót-töltelékemmel. Az eredmény nagyon finom lett, a családom körében is nagy sikert aratott. 

Hozzávalók

Torta tésztája

Spenóttöltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...