r
Nosalty Logó

Gluténmentes kifli ahogy Annoying készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
annoying
Gluténmentes kifli ahogy Annoying készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1849 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 462 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    3626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    317 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1849 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gluténmentes pékárukkal nem kell sokat dolgozni kézzel, hiszen állaguknál fogva a gépi kidolgozás a legkézenfekvőbb. Tehát mindent beleteszünk egy tálba, és 5-6 percig a robotgépünk dagasztó spiráljával jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát kókuszzsírozott lapon nyújtjuk, a nyújtófát is kenjük be, nagyon jól lehet majd a zsírozott felületeken dolgozni, nem ragad majd hozzá. Kör alakúra nyújtjuk a tésztát. Olyan 40-45 cm átmérőjűre körülbelül. Szép vékonyra tudjuk nyújtani.
  3. Kenjük be olvasztott kókuszzsírral a tésztát. Ekkor szórhatunk vagy kenhetünk rá, amit akarunk. Mákot, magvakat, fokhagymás zsiradékot, stb. Nyolc felé vágjuk a körünket, és a vastagabb végéről szépen feltekerjük, kifli formájúra alakítjuk.
  4. Tepsibe tesszük, a tetejét is megkenjük kókuszzsírral (szórhatjuk itt is, ha szeretnénk).
  5. Kelesztjük meleg helyen 20-25 percig. Szépen megnőnek, de nem repednek szét. Majd 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2780
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Ajánló

Ez egy nagyon jó állagú és jóízű kifli, iskolába uzsonnára is ezt csomagolom. Sütés után lefagyasztom, és mindig az elfogyasztott mennyiséget olvasztom csak ki. Olvasztás után is finom marad. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes kifli ahogy Annoying készíti
annoying 7 recept

Ez a recept a lisztérzékenyek közösségi oldaláról van. Én csak a lisztfajtákon változtattam. Az egyik nagy kedvencünk  az utóbbi időben, nagyon finom kifli. Lehet variálni az ízével is, mi mákkal szórva is nagyon szeretjük, feltekerés előtt lehet kenni rá fokhagymás kókuszzsírt, isteni lesz úgyis. Tehát bárki ízesítheti kedvére, csak a fantázia szabhat határokat. A kókuszzsír nagyon fontos a feldolgozása során, azt nem javaslom lecserélni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...