r
Nosalty Logó

Gluténmentes fűszeres keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes fűszeres keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2281.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    1655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.2 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 3343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizs-, burgonya- és tapióka lisztet és a xanátát egy keverőtálba öntjük és habverővel pár percig keverjük, míg a csomók összetörnek, és a lisztek egyenletesen elkeverednek.
  2. A lisztes keverékhez adjuk a sót, sütőport és a fűszereket. Összekeverjük.
  3. Egy másik keverőtálban a cukrot és vajat elegyítjük.
  4. A vajas keverékhez adjuk a tojást és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt is és azzal is elkeverjük.
  5. A lisztes keveréket két részben adjuk a vajas keverékhez és mindegyikkel kikeverjük.
  6. Fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük a tésztát.
  7. Másnap négy részre osztjuk és egyszerre csak egy résszel dolgozzuk. A többit a hűtőben hagyjuk. Bőségesen rizslisztezett deszkán minimum 3mm, maximum 5mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. Sütőlapra helyezzük - amit nem kell kikenni vagy lisztezni - 1cm távolságra egymástól és a kekszeket további 15 percre a hűtőbe tesszük. Érdemes két sütőlapot előkészíteni a kekszekkel.
  8. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük addig, még két sütőlapot vagy gáztepsit telirakunk kekszekkel és a hűtőbe tesszük 15 percre.
  9. A kekszeket 10 perc alatt megsütjük, míg a szélek aranybarnára sülnek. Ha ropogósan szeretjük, hagyjuk további 5 percig, míg a keksz teljes felülete aranybarna lesz. Vigyázat! A rizsliszt hamar megég! Nem ajánlom 15 percnél tovább sütni, vagy csak állandó felügyelet mellett.
  10. Egyszerre csak egy sütőlapot vegyünk ki a sütőből és még melegen emeljük le a kekszeket széles élű késsel vagy fém spatulával tálcára vagy deszkára. Egy perc alatt kihűlnek és dobozolhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3723
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Ajánló

A rizsliszt könnyebben emészthető mint a búzaliszt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi kekszként is megfelel. Mézeskalács fűszerkeveréket is használhatunk vagy csereberélhetjük a fűszereket ízlés szerint. Bevonhatjuk cukormázzal, csokimázzal, díszíthetjük sütés után, mint a kézműves mézeskalácsot. Mindez glutén nélkül!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...