r
Nosalty Logó

Gluténmentes feketeerdő-torta sandraa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes feketeerdő-torta sandraa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótatészta

Meggyes krém

Csokoládés krém

Fehér krém

Torta összeállítása

Díszítés

Összesen 509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótatészta

Meggyes krém

Csokoládés krém

Fehér krém

Torta összeállítása

Díszítés

Összesen 6075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótatészta

Meggyes krém

Csokoládés krém

Fehér krém

Torta összeállítása

Díszítés

Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    334.4 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5078.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.9 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1370.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    581 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2966 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3278 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2789 micro
Összesen 6075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Meggyes krém

Csokoládés krém

Fehér krém

Torta összeállítása

Díszítés

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az 1/3-ad cukorral (kb 66-67 g), a fehérjét a 2/3-ad cukorral (kb 133-134 g) habosra verjük. A sárgáját majdnem fehéredésig verjük a cukorral.
  2. Ezután rizslisztet összekeverjük a kakaóporral. (A kakaópor lehet több, csak akkor csökkentsük a liszt mennyiségét, mert az ilyen járulékos anyagok, mint a kakaó, az mindig a liszt 5-10%-a.)
  3. A cukros sárgájába spatulával (vagy fakanállal, semmiképpen sem habverővel!), a kakaós liszt felét beleöntjük, elkeverjük, majd jöhet a hab, és a maradék kakaós liszt. Óvatos, de határozott mozdulatokkal elkeverjük.
  4. 4 lapot sütünk. A sütőpapírra 4 karikát rajzolunk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a masszát. 180 fokos sütőben egyenként megsütjük.

Meggyes krém

  1. Amíg a karikák sülnek, elkészítjük a krémeket. A víz mennyiségből egy keveset kiveszünk, és elkeverjük benne a pudingport, majd a meggyet a cukorral és a maradék vízzel feltesszük főni.
  2. Ha felforrt a meggy, beleöntjük a pudingport, és jól összefőzzük, majd kihűtjük. Kihűlés után habzsákba tesszük.

Csokoládés krém

  1. A tejszínből kemény tejszínhabot verünk, de vigyázzunk, hogy ne verjük vajjá.
  2. A kakaót, a porcukrot és a vizet csomómentesre elkeverjük, majd beletesszük a zselatint, végül a kemény tejszínhabot. Habzsákba tesszük.

Fehér krém

  1. A tejszínhabot feltesszük, és kemény habot verünk (a két krém habját feltehetjük együtt, és utólag kimérjük).
  2. A porcukrot a vízzel, illetve a triple seccel elkeverjük (vagy ízlés szerint rum, meggypálinka, cseresznyepálinka). Ezt hozzáöntjük a habhoz, és a zselatint is. Habzsákba tesszük.

Torta összeállítása

  1. Ha megsültek a lapok, karikával kiszúrjuk őket. Az első lapot visszatesszük a csatos tortakarikába, és elkezdjük a krémet beletenni. Kívülről haladunk befelé, először körbenyomjuk a fehér krémmel, aztán a meggyel, végül a csokis krémmel. Így haladunk, míg meg nem telik a kör. Rátesszük a következő piskótalapot.
  2. Ezen a lapon a csokis krémmel kezdünk. Ezután jön a fehér krém, utána a meggy. Ismételjük az első lépést.
  3. Az utolsó lapon szintén a fehér krémmel kezdünk, utána meggy, végül csoki. Megtöltjük ezt a lapot is. Rátesszük az utolsó lapot.

Díszítés

  1. A habot feltesszük, nagyon kemény habot verünk, beletesszük a habfixálót.
  2. A csokoládét (ha nincs előregyártott dara), akkor egy éles késsel elkezdjük vagdosni.
  3. Ha kész a hab, habzsákba töltjük, megkenjük vele a legfelső lapot, illetve a torta oldalát. Jól elsimítjuk rajta. Habrózsákkal, meggyel, esetleg kakaóporral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1307
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először hosszúnak tűnik, de nem az ! :) Nagyon csalóka, nagyon hamar készen van! :) Gluténérzékenynek lett készítve, de természetesen búzalisztből is ugyanez a mennyiség!

Hozzávalók

Piskótatészta

Meggyes krém

Csokoládés krém

Fehér krém

Torta összeállítása

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...