Gluténmentes feketeerdő-torta sandraa konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótatészta
Meggyes krém
Csokoládés krém
-
29g habtejszín85 kcal
-
3 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
3g víz0 kcal
Fehér krém
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g triple sec1 kcal
Torta összeállítása
-
17g habtejszín49 kcal
-
2g habfixáló8 kcal
-
2 kcal
-
46 kcal
-
8g meggy4 kcal
Díszítés
Összesen
509
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótatészta
Meggyes krém
Csokoládés krém
-
350g habtejszín1022 kcal
-
34 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
6g zselatin20 kcal
-
30g víz0 kcal
Fehér krém
-
250g habtejszín730 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
25g víz0 kcal
-
4g triple sec9 kcal
Torta összeállítása
-
200g habtejszín584 kcal
-
25g habfixáló94 kcal
-
23 kcal
-
100g csokoládédara546 kcal
-
100g meggy45 kcal
Díszítés
Összesen
6075
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótatészta
-
20.9g tojás26 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
6.8g rizsliszt25 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Meggyes krém
-
11.4g meggy5 kcal
-
3.8g víz0 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
1.2g vaníliás pudingpor5 kcal
Csokoládés krém
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
1.1g víz0 kcal
Fehér krém
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0.2g triple sec0 kcal
Torta összeállítása
-
7.6g habtejszín22 kcal
-
0.9g habfixáló4 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
3.8g csokoládédara21 kcal
-
3.8g meggy2 kcal
Díszítés
Összesen
231
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 114.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
509
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.4 g
Zsír
-
Összesen 334.4 g
-
Telített zsírsav 193 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2696 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5078.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 1021 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 583 mg
-
Foszfor 2217 mg
-
Nátrium 1016 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 689.9 g
-
Cukor 454 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1370.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3239 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 581 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 1594 mg
-
Retinol - A vitamin: 2966 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 3278 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2789 micro
Összesen
6075
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
Piskótatészta
-
10 db tojás
-
20 dkg cukor
-
18 dkg rizsliszt
-
20 g cukrozatlan kakaópor
Meggyes krém
-
30 dkg meggy
-
1 dl víz
-
7 dkg cukor
-
32 g vaníliás pudingpor
Csokoládés krém
-
350 g habtejszín
-
15 g cukrozatlan kakaópor
-
50 g porcukor
-
6 g zselatin
-
30 ml víz
Fehér krém
-
250 g habtejszín
-
15 g porcukor
-
5 g zselatin
-
25 ml víz
-
4 ml triple sec
Torta összeállítása
-
200 ml habtejszín
-
25 g habfixáló
-
10 g cukrozatlan kakaópor
-
100 g csokoládédara
-
10 dkg meggy
Díszítés
Elkészítés
Piskótatészta
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az 1/3-ad cukorral (kb 66-67 g), a fehérjét a 2/3-ad cukorral (kb 133-134 g) habosra verjük. A sárgáját majdnem fehéredésig verjük a cukorral.
- Ezután rizslisztet összekeverjük a kakaóporral. (A kakaópor lehet több, csak akkor csökkentsük a liszt mennyiségét, mert az ilyen járulékos anyagok, mint a kakaó, az mindig a liszt 5-10%-a.)
- A cukros sárgájába spatulával (vagy fakanállal, semmiképpen sem habverővel!), a kakaós liszt felét beleöntjük, elkeverjük, majd jöhet a hab, és a maradék kakaós liszt. Óvatos, de határozott mozdulatokkal elkeverjük.
- 4 lapot sütünk. A sütőpapírra 4 karikát rajzolunk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a masszát. 180 fokos sütőben egyenként megsütjük.
Meggyes krém
- Amíg a karikák sülnek, elkészítjük a krémeket. A víz mennyiségből egy keveset kiveszünk, és elkeverjük benne a pudingport, majd a meggyet a cukorral és a maradék vízzel feltesszük főni.
- Ha felforrt a meggy, beleöntjük a pudingport, és jól összefőzzük, majd kihűtjük. Kihűlés után habzsákba tesszük.
Csokoládés krém
- A tejszínből kemény tejszínhabot verünk, de vigyázzunk, hogy ne verjük vajjá.
- A kakaót, a porcukrot és a vizet csomómentesre elkeverjük, majd beletesszük a zselatint, végül a kemény tejszínhabot. Habzsákba tesszük.
Fehér krém
- A tejszínhabot feltesszük, és kemény habot verünk (a két krém habját feltehetjük együtt, és utólag kimérjük).
- A porcukrot a vízzel, illetve a triple seccel elkeverjük (vagy ízlés szerint rum, meggypálinka, cseresznyepálinka). Ezt hozzáöntjük a habhoz, és a zselatint is. Habzsákba tesszük.
Torta összeállítása
- Ha megsültek a lapok, karikával kiszúrjuk őket. Az első lapot visszatesszük a csatos tortakarikába, és elkezdjük a krémet beletenni. Kívülről haladunk befelé, először körbenyomjuk a fehér krémmel, aztán a meggyel, végül a csokis krémmel. Így haladunk, míg meg nem telik a kör. Rátesszük a következő piskótalapot.
- Ezen a lapon a csokis krémmel kezdünk. Ezután jön a fehér krém, utána a meggy. Ismételjük az első lépést.
- Az utolsó lapon szintén a fehér krémmel kezdünk, utána meggy, végül csoki. Megtöltjük ezt a lapot is. Rátesszük az utolsó lapot.
Díszítés
- A habot feltesszük, nagyon kemény habot verünk, beletesszük a habfixálót.
- A csokoládét (ha nincs előregyártott dara), akkor egy éles késsel elkezdjük vagdosni.
- Ha kész a hab, habzsákba töltjük, megkenjük vele a legfelső lapot, illetve a torta oldalát. Jól elsimítjuk rajta. Habrózsákkal, meggyel, esetleg kakaóporral díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1307
- Feltöltés dátuma: 2014. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Először hosszúnak tűnik, de nem az ! :) Nagyon csalóka, nagyon hamar készen van! :) Gluténérzékenynek lett készítve, de természetesen búzalisztből is ugyanez a mennyiség!