r
Nosalty Logó

Gluténmentes avokádókrémes csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsi21
Gluténmentes avokádókrémes csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    298.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2223 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1510 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    930 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2234 micro
Összesen 3931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 190 °C ra előmelegítjük. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert rizslisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és kb. 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Krém

  1. A mascarponét, az avokádó húsát és a citromlét botmixerrel krémesre keverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a krémes avokádót és a vaníliát.
  2. Ha a piskóta megsült, teljesen kihűtjük, és vízszintesen 3 lapba vágjuk. A krém 2/3-ad részével betöltjük a piskótalapokat, a megmaradt krémmel bekenjük a torta oldalát és a tetejét, majd reszelt csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3557
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 03.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Gluténmentes avokádókrémes csokoládétorta
Timcsi21 11 recept

Gluténérzékenyeknek sem kell lemondani a finom tortákról és sütikről. Ráadásul a krém az avokádótól hihetetlenül finom. Nagyon egyszerű elkészíteni, igazi ünnepi torta.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...