Gin-tonik túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
agidee
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 29% Zsír
Kekszalap
-
33g digestive keksz163 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
10 kcal
Krém
-
21g mascarpone84 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
4g narancslé2 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Tetejére
-
1g lapzselatin3 kcal
-
17g narancslé8 kcal
-
8g gin19 kcal
-
8g tonik3 kcal
Összesen
514
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 29% Zsír
Kekszalap
-
400g digestive keksz1960 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
114 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
50g narancslé24 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
Tetejére
-
10g lapzselatin35 kcal
-
200g narancslé94 kcal
-
100g gin231 kcal
-
100g tonik34 kcal
Összesen
6167
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 29% Zsír
Kekszalap
-
22.2g digestive keksz109 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
2.8g cukrozatlan kakaópor6 kcal
Krém
-
13.9g mascarpone56 kcal
-
22.2g habtejszín65 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
2.8g narancslé1 kcal
-
0.7g narancshéj1 kcal
Tetejére
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
11.1g narancslé5 kcal
-
5.5g gin13 kcal
-
5.5g tonik2 kcal
Összesen
343
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
514
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 463.4 g
-
Telített zsírsav 216 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 831 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3264.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 703 mg
-
Nátrium 1795 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.2 g
-
Cukor 165 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 670.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2372 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 2304 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 597 micro
-
β-crypt 370 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
6167
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
Kekszalap
-
400 g digestive keksz
-
180 g vaj
-
50 g cukrozatlan kakaópor
Krém
-
400 ml habtejszín
-
50 g porcukor
-
50 ml narancslé
-
2 narancsból nyert narancshéj
Tetejére
-
5 db lapzselatin
-
2 dl narancslé
-
100 ml gin
-
1 dl tonik
Elkészítés
Kekszalap
- Melegítsük be a sütőt 180 fokra.
- Tegyük a kekszet egy megfelelő zacskóba, és sodrófával vagy húsklopfolóval törjük morzsásra. Szitáljuk bele a kakaóport. Olvasszuk fel a vajat, és öntsük bele. Keverjük az egészet fakanál segítségével, amíg elkezd összeállni.
- Kenjünk ki vékonyan olajjal egy 23-24 cm-es kapcsos tortaformát. Öntsük bele a kekszes masszát, és az ujjainkkal igazgassuk el az alján és az oldalán egészen a felső peremig. Nem baj, ha az oldalán nem olyan sima, de az alján mindenhol legyen meg kb. fél centi. Tegyük a sütőbe 10 percre, aztán tegyük a hűtőbe, hogy kihűljön.
Krém
- Egy tálban keverjük kicsit a mascarponét, hogy fellazuljon (vagy ha túrót használunk, törjük át). Adjuk hozzá a tejszínt, a fél deci narancslevet, a narancsok héját és a porcukrot. Keverjük magas fokozaton, amíg a tejszín felverődik.
- Töltsük a kekszalapra, és simítsuk el a tetejét. Nagyjából a forma 3/4-éig fog érni. Tegyük a hűtőbe.
Tetejére
- Ezután készítsük el a zselét. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. Amíg áznak, keverjük össze a gint, a tonikot és a narancslevet. A keverékből öntsünk egy decit egy kis lábosba, és melegítsük, amíg éppen csak forrni kezd. Nyomkodjuk ki a vizet a zselatinból, és tegyük a forró folyadékba. Keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Öntsük vissza (szűrhetjük is) a többi gines keverékbe, és várjuk meg, amíg az egész teljesen kihűl.
- Amikor kihűlt, óvatosan kanalazzuk a zselatinos folyadékot a torta tetejére. Lehet, hogy kicsit soknak fog tűnni, de a keksz egy részét úgyis beissza. Tegyük a tortát hűtőbe legalább 6 órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 2279
- Feltöltés dátuma: 2016. november 26.
Ajánló
Legjobb előző nap elkészíteni, mert kell néhány óra, amíg a teteje megszilárdul. Viszont megéri a hosszú várakozást!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
agidee
3 recept
A recept a The Gin Baker blog szerzőjétől származik, akinél tényleg MINDEN ginnel készül. Ez a torta is szigorúan felnőtteknek ajánlott! Annyit módosítottam rajta, hogy a krémbe tettem egy pici cukrot, de nem feltétlenül szükséges.