r
Nosalty Logó

Gin-tonik túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agidee
Gin-tonik túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszalap

Krém

Tetejére

Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszalap

Krém

Tetejére

Összesen 6167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszalap

Krém

Tetejére

Összesen 343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    463.4 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3264.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    670.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2304 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 6167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Kekszalap

Krém

Tetejére

Elkészítés

Kekszalap

  1. Melegítsük be a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük a kekszet egy megfelelő zacskóba, és sodrófával vagy húsklopfolóval törjük morzsásra. Szitáljuk bele a kakaóport. Olvasszuk fel a vajat, és öntsük bele. Keverjük az egészet fakanál segítségével, amíg elkezd összeállni.
  3. Kenjünk ki vékonyan olajjal egy 23-24 cm-es kapcsos tortaformát. Öntsük bele a kekszes masszát, és az ujjainkkal igazgassuk el az alján és az oldalán egészen a felső peremig. Nem baj, ha az oldalán nem olyan sima, de az alján mindenhol legyen meg kb. fél centi. Tegyük a sütőbe 10 percre, aztán tegyük a hűtőbe, hogy kihűljön.

Krém

  1. Egy tálban keverjük kicsit a mascarponét, hogy fellazuljon (vagy ha túrót használunk, törjük át). Adjuk hozzá a tejszínt, a fél deci narancslevet, a narancsok héját és a porcukrot. Keverjük magas fokozaton, amíg a tejszín felverődik.
  2. Töltsük a kekszalapra, és simítsuk el a tetejét. Nagyjából a forma 3/4-éig fog érni. Tegyük a hűtőbe.

Tetejére

  1. Ezután készítsük el a zselét. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. Amíg áznak, keverjük össze a gint, a tonikot és a narancslevet. A keverékből öntsünk egy decit egy kis lábosba, és melegítsük, amíg éppen csak forrni kezd. Nyomkodjuk ki a vizet a zselatinból, és tegyük a forró folyadékba. Keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Öntsük vissza (szűrhetjük is) a többi gines keverékbe, és várjuk meg, amíg az egész teljesen kihűl.
  2. Amikor kihűlt, óvatosan kanalazzuk a zselatinos folyadékot a torta tetejére. Lehet, hogy kicsit soknak fog tűnni, de a keksz egy részét úgyis beissza. Tegyük a tortát hűtőbe legalább 6 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2279
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 26.

Ajánló

Legjobb előző nap elkészíteni, mert kell néhány óra, amíg a teteje megszilárdul. Viszont megéri a hosszú várakozást!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gin-tonik túrótorta
agidee 3 recept

A recept a The Gin Baker blog szerzőjétől származik, akinél tényleg MINDEN ginnel készül.  Ez a torta is szigorúan felnőtteknek ajánlott! Annyit módosítottam rajta, hogy a krémbe tettem egy pici cukrot, de nem feltétlenül szükséges. 

Hozzávalók

Kekszalap

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...