r
Nosalty Logó

Gibanica túróval és fetával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Gibanica túróval és fetával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A gibanicához

Összesen 572 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A gibanicához

Összesen 4574 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A gibanicához

Összesen 248 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 572 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.7 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11168.6 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    2031 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    2412 mg
  • Nátrium
    4083 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 4574 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.4 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A gibanicához

Elkészítés

A gibanicához

  1. A tojásokat egy tálba ütjük, sóval, borssal felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, az olvasztott vaj nagyobb részét, egy csepp fűszerpaprikát is szórhatunk rá, de ez opcionális, majd jól elkeverjük benne a rögös túrót, nem baj, ha darabos marad, annál rusztikusabb lesz a töltelék.
  2. Tipp: itt tehetünk egy pár kanál szódavizet a töltelékhez, hogy még puhább, hidratáltabb legyen majd a gibanicánk (sőt a rétegek közé is kanalazhatunk belőle).
  3. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, ezzel csatoljuk be. Vajjal kikenjük körbe, majd olvasztott vajjal megkent réteslapokkal, legalább 3 négy levéllel, kitapétázzuk belülről a formát úgy, hogy kilógjon a végük a formából.
  4. A réteslapokat kiterítjük, félbevágjuk, darabonként egyik tenyerünkbe téve megkenjük egy kis vajjal, betöltjük túrós töltelékkel, becsomagoljuk és mehetnek egymás mellé a tortaformába.
  5. A töltelékből tegyünk a csomagokra is egy keveset, jusson mindenhová belőle, egy sor töltelékes batyu, egy kenés, és így tovább.
  6. Végül rátördeljük a fetát a csomagok tetejére, ezt lefedjük pár vajazott tésztával, ráhajtjuk a kihajtott alsó tészták végét, és felülről lefedjük az egészet egy-két tésztalappal.
  7. Vajjal lekenjük az egészet vastagon, és mehet a sütőbe 30-40 percre sülni. A teteje legyen szép aranybarna.
  8. Amikor elkészül, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni legalább 10-15 percig, majd vegyük ki a formából és vághatjuk is.
  9. Melegen nagyszerű, hidegen tökéletes, reggelire, ebédre, vacsorára is tálalhatjuk, adjunk mellé egy bögre teát vagy kefirt. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 6238
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis extra fetával még finomabb a gibanica, ne sajnáljátok belőle a tölteléket, és az adag se legyen kevés, mert habár „testes” fogás, mégis eteti magát mintha csak egy habos süti lenne.

Hozzávalók

A gibanicához

Címlapról ajánljuk

További cikkek