r
Nosalty Logó

Gibanica túróval és fetával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Gibanica túróval és fetával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A gibanicához

Összesen 572 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A gibanicához

Összesen 4574 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A gibanicához

Összesen 248 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 572 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.7 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11168.6 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    2031 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    2412 mg
  • Nátrium
    4083 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 4574 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.4 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A gibanicához

Elkészítés

A gibanicához

  1. A tojásokat egy tálba ütjük, sóval, borssal felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, az olvasztott vaj nagyobb részét, egy csepp fűszerpaprikát is szórhatunk rá, de ez opcionális, majd jól elkeverjük benne a rögös túrót, nem baj, ha darabos marad, annál rusztikusabb lesz a töltelék.
  2. Tipp: itt tehetünk egy pár kanál szódavizet a töltelékhez, hogy még puhább, hidratáltabb legyen majd a gibanicánk (sőt a rétegek közé is kanalazhatunk belőle).
  3. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, ezzel csatoljuk be. Vajjal kikenjük körbe, majd olvasztott vajjal megkent réteslapokkal, legalább 3 négy levéllel, kitapétázzuk belülről a formát úgy, hogy kilógjon a végük a formából.
  4. A réteslapokat kiterítjük, félbevágjuk, darabonként egyik tenyerünkbe téve megkenjük egy kis vajjal, betöltjük túrós töltelékkel, becsomagoljuk és mehetnek egymás mellé a tortaformába.
  5. A töltelékből tegyünk a csomagokra is egy keveset, jusson mindenhová belőle, egy sor töltelékes batyu, egy kenés, és így tovább.
  6. Végül rátördeljük a fetát a csomagok tetejére, ezt lefedjük pár vajazott tésztával, ráhajtjuk a kihajtott alsó tészták végét, és felülről lefedjük az egészet egy-két tésztalappal.
  7. Vajjal lekenjük az egészet vastagon, és mehet a sütőbe 30-40 percre sülni. A teteje legyen szép aranybarna.
  8. Amikor elkészül, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni legalább 10-15 percig, majd vegyük ki a formából és vághatjuk is.
  9. Melegen nagyszerű, hidegen tökéletes, reggelire, ebédre, vacsorára is tálalhatjuk, adjunk mellé egy bögre teát vagy kefirt. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6278
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis extra fetával még finomabb a gibanica, ne sajnáljátok belőle a tölteléket, és az adag se legyen kevés, mert habár „testes” fogás, mégis eteti magát mintha csak egy habos süti lenne.

Hozzávalók

A gibanicához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...