Gibanica túróval és fetával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
A gibanicához
Összesen
572
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
A gibanicához
Összesen
4574
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1396.1 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 109.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
572
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.7 g
Zsír
-
Összesen 277.2 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11168.6 g
-
Cink 1311 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 2031 mg
-
Vas 1005 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 2412 mg
-
Nátrium 4083 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 879.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1958 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 683 mg
-
Retinol - A vitamin: 1931 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
4574
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 602.4 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 33 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A gibanicához
- A tojásokat egy tálba ütjük, sóval, borssal felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, az olvasztott vaj nagyobb részét, egy csepp fűszerpaprikát is szórhatunk rá, de ez opcionális, majd jól elkeverjük benne a rögös túrót, nem baj, ha darabos marad, annál rusztikusabb lesz a töltelék.
- Tipp: itt tehetünk egy pár kanál szódavizet a töltelékhez, hogy még puhább, hidratáltabb legyen majd a gibanicánk (sőt a rétegek közé is kanalazhatunk belőle).
- Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, ezzel csatoljuk be. Vajjal kikenjük körbe, majd olvasztott vajjal megkent réteslapokkal, legalább 3 négy levéllel, kitapétázzuk belülről a formát úgy, hogy kilógjon a végük a formából.
- A réteslapokat kiterítjük, félbevágjuk, darabonként egyik tenyerünkbe téve megkenjük egy kis vajjal, betöltjük túrós töltelékkel, becsomagoljuk és mehetnek egymás mellé a tortaformába.
- A töltelékből tegyünk a csomagokra is egy keveset, jusson mindenhová belőle, egy sor töltelékes batyu, egy kenés, és így tovább.
- Végül rátördeljük a fetát a csomagok tetejére, ezt lefedjük pár vajazott tésztával, ráhajtjuk a kihajtott alsó tészták végét, és felülről lefedjük az egészet egy-két tésztalappal.
- Vajjal lekenjük az egészet vastagon, és mehet a sütőbe 30-40 percre sülni. A teteje legyen szép aranybarna.
- Amikor elkészül, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni legalább 10-15 percig, majd vegyük ki a formából és vághatjuk is.
- Melegen nagyszerű, hidegen tökéletes, reggelire, ebédre, vacsorára is tálalhatjuk, adjunk mellé egy bögre teát vagy kefirt. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 6310
- Feltöltés dátuma: 2024. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Egy kis extra fetával még finomabb a gibanica, ne sajnáljátok belőle a tölteléket, és az adag se legyen kevés, mert habár „testes” fogás, mégis eteti magát mintha csak egy habos süti lenne.