Gibanica
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
450
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
3606
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 981 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 86.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
450
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.1 g
Zsír
-
Összesen 237 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7847.8 g
-
Cink 660 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 1739 mg
-
Vas 506 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 1861 mg
-
Nátrium 2810 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 691.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1009 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 799 mg
-
Retinol - A vitamin: 1000 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1229 micro
Összesen
3606
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.8 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Margarinnal, vagy zsírral kikenünk egy kb 26X40 cm-es tepsit. (Lehet kisebb is, akkor is jó eredményt kapunk, csak kissé magasabbak lesznek majd a szeletek.)
- A fetasajtot és a túrót egy keverőtálba tesszük, villával összetörjük, és elkavarjuk, majd belekeverjük a tejfölt is.
- Egy másik tálba felütjük a tojásokat, beletesszük a sót, és 1ek olajat, majd kissé felverjük. Amint kész, hozzáöntjük a túróhoz, és jól átkavarjuk az egészet.
- Az egy dl tejet egy kis tálban elkeverjük az egy dl olajjal - ezt fogjuk majd használni a réteslapok megkenésére.
- A sütőt előmelegítjük 170°C fokosra. (légkeverésesben 150°C fok)
- Egy nedves, nem szöszölős konyharuhát ráterítünk a munkafelületre, és ráhelyezzük az első réteslapot. Megkenjük kézzel, vagy kenőtollal az olajos tejjel, és belerakjuk a tepsibe. Azokat a széleket, melyek túllógnak a tepsin, nyugodt lélekkel ráhajtjuk. Még két db réteslappal megismételjük ugyanezt - kenegetés, majd tepsibe be. Így három lap lesz a süti alja.
- Ezután hat db réteslapot darabokra tépegetünk, ne túl kicsire és ne is túl nagyra, s felváltva a túrós töltelékkel a tepsibe belerakjuk. A réteslapokat összegyűrögetve, csomókba rajuk le, a tölteléket pedig közé, alá és ráhelyezzük a tépett, gyűrött réteslapdarabkáknak. Így majd a süteményben szabálytalanul lesz tésztás, és túros rész, mikor hogy találkozunk majd velük.
- Amikor ezzel megvagyunk, a maradék három réteslapot egyesével megkenegetjük a tejes olajos keverékkel, és rárakjuk az egész tetejére, beborítva a töltelékes részt. Majd mikor az utolsó réteslapot is leraktuk, annak a tetejét is megkenjük az olajos tejjel, s a sütőbe betolva, kb. 50 percig sütjük. A teteje szép piros legyen.
- Amikor kész, még langyosan nagyobb kockákra vágjuk, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26X40
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 355
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 46580
- Feltöltés dátuma: 2010. március 01.
Ajánló
Kellemes kísérője borozgatásoknak, sörözgetéseknek. Jól jön olyan egytálételek után is, amikor már egy teljes ételt nem bírna el az ember gyomra, gondolok itt bablevesre, vagy más hasonlóra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a finomságot egyszer újvidéki barátainknál ettük a csevap után, jókat beszélgettünk, és sörözgettünk közben. A fiúk nagyon kedvelték, mert végre egy sós "desszert".