r
Nosalty Logó

Gesztenyével és szőlővel töltött kacsacomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Gesztenyével és szőlővel töltött kacsacomb
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hús

Köret

882
Kalória
22.9g
Fehérje
56.6g
Szénhidrátok
62.4g
Zsír
257.9g
Víz
169.5g
Koleszterin
5.4g
Rost
17.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

Köret

Összesen 882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

Köret

Összesen 2644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

Köret

Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    257.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    12274 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7111.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    5458 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    773.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3369 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    36822 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 2644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2348 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A hús

  1. A narancs héját vékonyan lehámozzuk, keskeny csíkokra felszeljük.
  2. A narancs levébe feltesszük főni a gesztenyét kb. 10-15 percre. Ha megfőtt, durvára vágjuk.
  3. A szőlőt is kettévágjuk, magjait kiszedjük, majd még kisebb darabokra vágjuk. Elkeverjük a gesztenyével. Kevés panko morzsát és egy kis tojást keverünk hozzá.
  4. A kacsacomb bőrét fellazítjuk, alá töltjük a tölteléket. Kívülről sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ötfűszer-keverékkel, és tepsibe tesszük. Alá öntjük azt a kevés narancslevet, ami megmaradt a gesztenye főzéséből.
  5. Fóliával lefedve 120 fokos sütőbe tesszük, és puhára sütjük, majd a fóliát levéve feltekerjük a hőt, és megpirítjuk a kacsabőrt.

Köret

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, hasábokra daraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. Kevés olajjal, majd juharsziruppal bemasszírozzuk a kezünkkel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet hintünk rá, és 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30

Csak úgy jött a hangulat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!