r
Nosalty Logó

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykamell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Törley
Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplipüréhez

A pulykához

A szilvás krémhez

Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplipüréhez

A pulykához

A szilvás krémhez

Összesen 2453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplipüréhez

A pulykához

A szilvás krémhez

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 2453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 133 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A krumplipüréhez

A pulykához

A szilvás krémhez

Elkészítés

A krumplipüréhez

  1. A megtisztított és felkockázott burgonyát és fehérrépát puhára főzzük a sós vízben. Közben elkészítjük a pulyka töltelékét.
  2. A megfőtt zöldségeket összetörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet, és jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

A pulykához

  1. Egy edénybe szórjuk a héj nélküli gesztenyét, és 1 dl pezsgővel 10 percig pároljuk fedő alatt, majd egy villa segítségével szétnyomkodjuk.
  2. A megtisztított pulykamelleket sózzuk, borsozzuk, majd kiklopfoljuk. A hússzeleteken elrendezgetjük a gesztenyés pépet és az apró darabra vágott aszalt szilvákat, majd szorosan feltekerjük, és fogpiszkálókkal összefogjuk.
  3. Egy tepsibe helyezzük a töltött pulykamelleket, lelocsoljuk egy kevés pezsgővel, és letakarva 180 fokon 60 percig, majd fedő nélkül még 10-15 percig sütjük.
  4. Közben elkészítjük a szilvás krémet, és befejezzük a krumplipürét.

A szilvás krémhez

  1. Egy edényben vajat hevítünk, majd hozzáadjuk a feldarabolt aszalt szilvát, a cukrot és 1 dl pezsgőt. 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  2. Egy szűrön átpasszírozzuk, majd félretesszük a tálalásig.
  3. Ha mindennel elkészültünk, karikákra vágjuk a pulykát (ne felejtsük el kiszedni a fogpiszkálókat), és a krumplipürével és a szilvás szósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 39117
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykamell
Törley 11 recept

Az ünnepi asztal egyik kedvenc főétele a töltött pulykamell, amit a gesztenye és a szilva harmonikusan illeszkedő ízei tesznek különlegessé. Imádjuk!

Hozzávalók

A krumplipüréhez

A pulykához

A szilvás krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...