Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykamell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Törley
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krumplipüréhez
-
88g burgonya51 kcal
-
63g fehérrépa40 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A pulykához
-
25g gesztenye49 kcal
-
50g pezsgő42 kcal
-
125g pulykamell196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
A szilvás krémhez
-
3g vaj18 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g pezsgő21 kcal
Összesen
615
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krumplipüréhez
-
350g burgonya202 kcal
-
250g fehérrépa159 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A pulykához
-
100g gesztenye196 kcal
-
200g pezsgő166 kcal
-
500g pulykamell785 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
A szilvás krémhez
-
10g vaj72 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g pezsgő83 kcal
Összesen
2453
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krumplipüréhez
-
18.9g burgonya11 kcal
-
13.5g fehérrépa9 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A pulykához
-
5.4g gesztenye11 kcal
-
10.8g pezsgő9 kcal
-
27g pulykamell42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.4g aszalt szilva13 kcal
A szilvás krémhez
-
0.5g vaj4 kcal
-
5.4g aszalt szilva13 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
5.4g pezsgő4 kcal
Összesen
133
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 711.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 276.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
615
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.9 g
Zsír
-
Összesen 72.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2845.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 1476 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.3 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1107.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 854 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
2453
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
133
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A krumplipüréhez
-
35 dkg burgonya
-
25 dkg fehérrépa
-
só ízlés szerint
-
30 g vaj
-
1 dl tej
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A pulykához
-
10 dkg gesztenye
-
50 dkg pulykamell
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg aszalt szilva
A szilvás krémhez
-
10 g vaj
-
10 dkg aszalt szilva
-
1 ek cukor
Elkészítés
A krumplipüréhez
- A megtisztított és felkockázott burgonyát és fehérrépát puhára főzzük a sós vízben. Közben elkészítjük a pulyka töltelékét.
- A megfőtt zöldségeket összetörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet, és jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A pulykához
- Egy edénybe szórjuk a héj nélküli gesztenyét, és 1 dl pezsgővel 10 percig pároljuk fedő alatt, majd egy villa segítségével szétnyomkodjuk.
- A megtisztított pulykamelleket sózzuk, borsozzuk, majd kiklopfoljuk. A hússzeleteken elrendezgetjük a gesztenyés pépet és az apró darabra vágott aszalt szilvákat, majd szorosan feltekerjük, és fogpiszkálókkal összefogjuk.
- Egy tepsibe helyezzük a töltött pulykamelleket, lelocsoljuk egy kevés pezsgővel, és letakarva 180 fokon 60 percig, majd fedő nélkül még 10-15 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a szilvás krémet, és befejezzük a krumplipürét.
A szilvás krémhez
- Egy edényben vajat hevítünk, majd hozzáadjuk a feldarabolt aszalt szilvát, a cukrot és 1 dl pezsgőt. 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
- Egy szűrön átpasszírozzuk, majd félretesszük a tálalásig.
- Ha mindennel elkészültünk, karikákra vágjuk a pulykát (ne felejtsük el kiszedni a fogpiszkálókat), és a krumplipürével és a szilvás szósszal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 222
- Tegnapi nézettség: 100
- 7 napos nézettség: 576
- Össznézettség: 40086
- Feltöltés dátuma: 2017. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Törley
11 recept
Az ünnepi asztal egyik kedvenc főétele a töltött pulykamell, amit a gesztenye és a szilva harmonikusan illeszkedő ízei tesznek különlegessé. Imádjuk!