r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta Zita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta Zita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 430 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 430 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5103 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1722 micro
Összesen 2570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát a szokásos módon megsütjük. Ha kész, kettévágjuk vagy akár külön-külön is süthetjük.
  2. A krémhez felforraljuk a tejet, beleöntjük a vaníliás cukrot.
  3. 3 evőkanál porcukorral és 3 kávéskanálnyi liszttel kikeverünk egy tojást, amit lassan belecsurgatunk a tejbe, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. Levesszük a tűzről, kihűtjük.
  5. Ez alatt 10 dkg vajat 3 evőkanál porcukorral habosra keverünk, majd a gesztenyemasszához vegyítjük mindkét krémet.
  6. Ízlés szerint kis rumot/ rumaromát is tehetünk hozzá.
  7. A jól eldolgozott masszával megtöltjük a piskótalapot úgy, hogy a tetejére is maradjon (és akár az oldalára is:) ).
  8. Díszíteni bárhogy lehet(én tejszínhab híján vajat kevertem ki porcukorral, azt nyomtam rá, valamint egy kis gesztenyemasszát ráreszeltem).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8097
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyermekkori születésnapjaim jutnak eszembe róla, amikor is minden alkalommal ezt sütötte nekem a drága Nagymamám.:) Isteni, lágy, főzött gesztenyés ízéhez azóta sem tudok hasonlítani semmit. Életem első saját készítésű tortája ez lett, mellyel a Szerelmemet leptem meg.:) (Szóval a kezdők is megbirkóznak vele.)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...