r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta liszt nélkül 2. -emeletes

Flikflak
Gesztenyetorta liszt nélkül 2. -emeletes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

501
Kalória
7.9g
Fehérje
50.4g
Szénhidrát
28.5g
Zsír
43.5g
Víz
184.3g
Koleszterin
617.1mg
Élelmi rost
14.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    341.5 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3503 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    604.3 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    522.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2827 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2784 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1979 micro
Összesen 6009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tortalapok készítése:
  2. Tojásfehérjét kemény habbá verjük, s félretesszük.
  3. A kiolvasztott, puha gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk.
  4. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük; az előkészített gesztenyemasszát hozzáadjuk, s jól átdolgozzuk; majd az előzőleg felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  5. Kivajazott, papírral bélelt formákban (tortaforma + kislábos), közepesnél kisebb lángon addig sütjük, míg sikeres a tűpróba.
  6. Krém készítése:
  7. A tortakrémhez a pudingot a cukorral, a tejjel megfőzzük, s félretesszük hűlni.
  8. Kikeverjük igazán habosra a vajat.
  9. A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk.
  10. Amikor kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük az előkészített vajat, gesztenyemasszát, rumaromát, rumot (bár én nem használtam, s így is mennyei!), valamint a vaníliás cukrot.
  11. Díszítés:
  12. Az utolsó csomag gesztenyemasszából gesztenyeszíveket készítünk. A masszából diónál kisebb golyókat "gyurmázunk", majd csepp alakúra formázzuk. A cseppeket tenyerünkkel kipréseljük, a kés pengéjével egyenletesre lapogatjuk, a felső ívét formára vágjuk, s az éleit egyenesebbre javítgatjuk.
  13. A szíveket részlegesen olvasztott csokoládéba mártjuk. (Mi a gőz felett olvasztott tortabevonó csokihoz pici tejet kevertünk, hogy hígabb legyen, s a szíveket szebben lehessen bevonni.)
  14. S a díszítést befejezzük tejszínnel, majd a szívecskékkel mindenki fantáziája szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a tortát barátnőmmel együtt készítettük a boszitrió harmadik leányának szülinapjára. Ennyire finom gesztenyés sütit még sosem ettünk korábban. :o)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...