Gesztenyetorta Bejjababy konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Barna piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Sárga piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
83g növényi tejszín209 kcal
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
2g rum5 kcal
A torta összeállítása
Összesen
500
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Barna piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Sárga piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
1000g növényi tejszín2510 kcal
-
750g gesztenyemassza1343 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
24g rum55 kcal
A torta összeállítása
Összesen
5989
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Barna piskóta
-
15.5g tojás19 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Sárga piskóta
-
11.6g tojás15 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
35.2g növényi tejszín88 kcal
-
26.4g gesztenyemassza47 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
0.8g rum2 kcal
A torta összeállítása
Összesen
211
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
500
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.1 g
Zsír
-
Összesen 304.2 g
-
Telített zsírsav 242 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3934.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 1531 mg
-
Nátrium 1568 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 628.5 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 546.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1084 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 556 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 2004 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3433 micro
Összesen
5989
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Barna piskóta
-
8 db tojás
-
8 csapott ek cukor
-
6 csapott ek finomliszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 kávéskanál sütőpor
Sárga piskóta
-
6 db tojás
-
6 csapott ek cukor
-
6 csapott ek finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
Krém
A torta összeállítása
Elkészítés
Barna piskóta
- A megadott hozzávalókat megfelezve, 23 cm-es tortaformába két barna piskótát sütünk a következő ütemben:
- 4 tojást a 4 kanál cukorral fehéredésig habosra keverjük, majd amikor ez megtörtént, hozzákeverjük óvatosan a sütőporos kakaós lisztet.
- Sütőpapíros tortaformában sütjük.
- A lapokat kihűtjük.
Sárga piskóta
- A tojásokat a cukorral fehéredésig habosra keverjük.
- Majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Kb. 28x38 cm-s tepsiben sütőpapíron megsütjük.
- Ha megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk, lefejtjük róla a sütőpapírt, a konyharuhával együtt feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt a piskóta, kicsavarjuk, majd a hosszanti oldallal párhuzamosan 4 cm-es csíkokra vágjuk.
Krém
- 3,5 dl hulala tejszínt keményre verünk 1 csapott evőkanál porcukorral, és félretesszük a díszítéshez.
- 6,5 dl hulala tejszínt 2 kanál porcukorral keményre verünk. Ha a gesztenyemasszánk édes, akkor csökkenthetjük ízlés szerint 1 evőkanálra a porcukor mennyiségét. Ha édesszájúak vagyunk, akkor növelhetjük a mennyiséget.
- Egy fél csomag gesztenyét félreteszünk a díszítéshez. A többit apró darabokra tördeljük, és a rummal (vagy rumaromával) együtt belekeverjük géppel a porcukros tejszínbe.
A torta összeállítása
- Az egyik barna piskótát megkenjük krémmel, majd ugyanennyi mennyiségű krémet félreteszünk.
- A sárgapiskóta-csíkokat megkenjük a maradék krémmel, majd elkezdjük feltekerni, mint egy csigát. Ha az egyik csík elfogy, a másikat mellé tesszük, és így teszünk addig, míg fel nem tekerjük az egészet. Egy hatalmas roládot kapunk.
- Ezt az óriás piskótaroládot ráfektetjük a krémmel megkent barna piskótára. Ha szerencsénk van, és jól számoltunk, akkor pont akkora a rolád, mint a barna, kerek piskótalap. (Ha nagyobb, akkor fejtsünk le a roládból, ha kisebb, akkor egy kis krémmel kipótoljuk a hiányzó részt. Nekem megközelítőleg pont akkora volt.)
- A piskótarolád tetejét megkenjük a félretett krémmel, és rátesszük a másik barna piskótát.
- A félretett 3,5 dl felvert hulalával megkenjük a torta oldalát és a tetejét, majd a maradékból 12 habrózsát készítünk a tortánkra.
- A torta oldalát és tetejét csokiforgáccsal beszórjuk.
- A félretett gesztenyemasszából 12 kis golyót formálunk, és a habrózsák elé ültetjük őket. Formázhatunk szívet vagy gesztenyét is. Sőt, csokoládéba is márthatjuk őket. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 3950
- Feltöltés dátuma: 2017. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gesztenyetortát szerettem volna sütni, de semmi vajas krém, hanem könnyű, laza, habos-babosra vágyva. Több receptet láttam, majd a saját ízlésemre formálva alkottam meg a következőt. Nagyon finom, és egyáltalán nem édes torta kerekedett belőle.