r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta Bejjababy konyhájából

NS
Gesztenyetorta Bejjababy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

A torta összeállítása

500
Kalória
12g
Fehérje
52.4g
Szénhidrát
25.4g
Zsír
45.5g
Víz
211.7g
Koleszterin
516.7mg
Élelmi rost
17.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

A torta összeállítása

Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

A torta összeállítása

Összesen 5989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

A torta összeállítása

Összesen 211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    304.2 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3934.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    1568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    628.5 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    546.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    2004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3433 micro
Összesen 5989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

Barna piskóta

  1. A megadott hozzávalókat megfelezve, 23 cm-es tortaformába két barna piskótát sütünk a következő ütemben:
  2. 4 tojást a 4 kanál cukorral fehéredésig habosra keverjük, majd amikor ez megtörtént, hozzákeverjük óvatosan a sütőporos kakaós lisztet.
  3. Sütőpapíros tortaformában sütjük.
  4. A lapokat kihűtjük.

Sárga piskóta

  1. A tojásokat a cukorral fehéredésig habosra keverjük.
  2. Majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Kb. 28x38 cm-s tepsiben sütőpapíron megsütjük.
  4. Ha megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk, lefejtjük róla a sütőpapírt, a konyharuhával együtt feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kihűlt a piskóta, kicsavarjuk, majd a hosszanti oldallal párhuzamosan 4 cm-es csíkokra vágjuk.

Krém

  1. 3,5 dl hulala tejszínt keményre verünk 1 csapott evőkanál porcukorral, és félretesszük a díszítéshez.
  2. 6,5 dl hulala tejszínt 2 kanál porcukorral keményre verünk. Ha a gesztenyemasszánk édes, akkor csökkenthetjük ízlés szerint 1 evőkanálra a porcukor mennyiségét. Ha édesszájúak vagyunk, akkor növelhetjük a mennyiséget.
  3. Egy fél csomag gesztenyét félreteszünk a díszítéshez. A többit apró darabokra tördeljük, és a rummal (vagy rumaromával) együtt belekeverjük géppel a porcukros tejszínbe.

A torta összeállítása

  1. Az egyik barna piskótát megkenjük krémmel, majd ugyanennyi mennyiségű krémet félreteszünk.
  2. A sárgapiskóta-csíkokat megkenjük a maradék krémmel, majd elkezdjük feltekerni, mint egy csigát. Ha az egyik csík elfogy, a másikat mellé tesszük, és így teszünk addig, míg fel nem tekerjük az egészet. Egy hatalmas roládot kapunk.
  3. Ezt az óriás piskótaroládot ráfektetjük a krémmel megkent barna piskótára. Ha szerencsénk van, és jól számoltunk, akkor pont akkora a rolád, mint a barna, kerek piskótalap. (Ha nagyobb, akkor fejtsünk le a roládból, ha kisebb, akkor egy kis krémmel kipótoljuk a hiányzó részt. Nekem megközelítőleg pont akkora volt.)
  4. A piskótarolád tetejét megkenjük a félretett krémmel, és rátesszük a másik barna piskótát.
  5. A félretett 3,5 dl felvert hulalával megkenjük a torta oldalát és a tetejét, majd a maradékból 12 habrózsát készítünk a tortánkra.
  6. A torta oldalát és tetejét csokiforgáccsal beszórjuk.
  7. A félretett gesztenyemasszából 12 kis golyót formálunk, és a habrózsák elé ültetjük őket. Formázhatunk szívet vagy gesztenyét is. Sőt, csokoládéba is márthatjuk őket. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Gesztenyetortát szerettem volna sütni, de semmi vajas krém, hanem könnyű, laza, habos-babosra vágyva. Több receptet láttam, majd a saját ízlésemre formálva alkottam meg a következőt.  Nagyon finom, és egyáltalán nem édes torta kerekedett belőle. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...