r
Nosalty Logó

Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pamelie
Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.4 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4973.7 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1190 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 4090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tortaformába babapiskótákat rendezünk.
  2. Habbá verjük a tejszínt pici barna cukorral, kettéosztjuk.
  3. A tejszín egyik felével habosra kavarjuk a gesztenyét.
  4. A másik felét habosra keverjük a túróval, hozzátesszük a vaníliát, a reszelt citromhéjat, 1 ek barna nádcukrot, egy leheletnyi fahéjat, belecsavarjuk a citrom levét, és végül az elkészített zselatint.
  5. A babapiskótára tesszük a túró felét, erre a gesztenyemasszát, majd a túró másik felét is. 4-5 órára hűtőbe tesszük.
  6. Serpenyőben felolvasztunk, és karamellizálunk 2 ek barnacukrot, hozzádobunk 1 ek vajat, felrottyantjuk, majd beleforgatjuk a megtisztított, felkarikázott ananászt.
  7. Pár percig hűlni hagyjuk, majd az ananászokat a tortára rendezzük, ráöntjük a karamellt, visszatesszük a hűtőbe, és további 2-3 órán át hűtjük.
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7425
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

A kánikula elől menekülve beledugtam a fejem a hűtőbe. Míg kerestem a sört, megakadt a szemem a sarokban bújkáló fél kiló túrón. innen már egyenes út vezetett ahhoz, hogy összeszedjek mindent, ami hidegen ehető, és egymásra rakjam őket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...