r
Nosalty Logó

Gesztenyés-tejfölös csoda

NS
Gesztenyés-tejfölös csoda
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

440
Kalória
6.1g
Fehérje
46.4g
Szénhidrát
24.8g
Zsír
52.7g
Víz
70.3g
Koleszterin
833.6mg
Élelmi rost
16.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2186.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    464.5 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    527.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1800 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1764 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 4378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elékszítése: a vajat összemelgítjük a mézzel (vagy porcukorral), majd a többi hozzávalóval együtt összekeverjük. A tésztát még langyosan belenyomkodjuk egy kisebb tepsibe vagy jénai tálba. Majd megkenjük szilvalekvárral (ízlés szerint megszórhatjuk durvára tört keksszel, csokiforgáccsal vagy dióval).
  2. A krém elkészítés: a lecsepegtett tejfölhöz adjuk a hozzávalókat, majd a felvert tejszínt és legvégül a feloldott zselatin (először a zselatinhoz adunk egy kevéske krémet, majd elkeverjük, majd csak aztán adjuk az összes krémhez hozzá, más különben csomós lesz)
  3. Még mielőtt megdermedne, becsíkozzuk, nyomózsákba szilvalekvárt töltünk, és feltöltjük a csíkokat. (De csokival, vagy bármi mással díszíthetjük.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Családom nagy kedvence! Ha a tejfölt egy napon keresztül egy sűrű szövésű ruhán csöpögtettjük a hűtőben, ugyanolyan lesz, mint a bolti mascarpone! Senki sem mondta még meg, hogy "hamisított"! :)

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...