r
Nosalty Logó

Gesztenyés szívecske

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kovács Györgyi
Gesztenyés szívecske
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

580
Kalória
12g
Fehérje
81.7g
Szénhidrátok
21.8g
Zsír
40.9g
Víz
95.8g
Koleszterin
2.3g
Rost
12.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 580 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 580 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2602.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 4635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk.
  2. Amíg az élesztő kel, egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót. Az olvasztott, de kihűlt vajhoz keverjük a tojást és a joghurtot, majd a liszthez hozzáöntjük. Ha felfutott az élesztő, azt is a liszthez adjuk, és kézi mixer segítségével jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. Meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük.
  4. Ha megkelt a tésztánk, jól belisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és 16 részre osztjuk. Mindegyik részt kb. 15*4 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, és a gesztenyés töltelékkel megkenjük. Ezután feltekerjük, majd egy éles késsel hosszában kettévágjuk, de a végén kb. 2 cm-es darabot egyben hagyunk. Majd a két szárat külön-külön befelé feltekerjük csiga alakra. Tojással megkenjük mindegyik szívet.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Töltelék

  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. Habosra keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretjük a gesztenyét. Gondoltam, a szokásos töltelékek helyett most gesztenyével töltöm a kelt tésztát és egy kicsit különlegessé formázom. Imádok a kelt tésztával dolgozni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!