Gesztenyés szívecske
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
19g joghurt11 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
31g tej18 kcal
-
4g élesztő4 kcal
Töltelék
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g porcukor24 kcal
Összesen
580
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
580
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.9 g
Zsír
-
Összesen 174 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 767 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2602.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 660 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1126 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 653.6 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 326.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1427 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 453 micro
-
Kolin: 413 mg
-
Retinol - A vitamin: 1403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 595 micro
Összesen
4635
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk.
- Amíg az élesztő kel, egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót. Az olvasztott, de kihűlt vajhoz keverjük a tojást és a joghurtot, majd a liszthez hozzáöntjük. Ha felfutott az élesztő, azt is a liszthez adjuk, és kézi mixer segítségével jól kidolgozzuk a tésztát.
- Meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük.
- Ha megkelt a tésztánk, jól belisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és 16 részre osztjuk. Mindegyik részt kb. 15*4 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, és a gesztenyés töltelékkel megkenjük. Ezután feltekerjük, majd egy éles késsel hosszában kettévágjuk, de a végén kb. 2 cm-es darabot egyben hagyunk. Majd a két szárat külön-külön befelé feltekerjük csiga alakra. Tojással megkenjük mindegyik szívet.
- Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Töltelék
- A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. Habosra keverjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 660
- Feltöltés dátuma: 2014. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Kovács Györgyi
57 recept
Nagyon szeretjük a gesztenyét. Gondoltam, a szokásos töltelékek helyett most gesztenyével töltöm a kelt tésztát és egy kicsit különlegessé formázom. Imádok a kelt tésztával dolgozni.