r
Nosalty Logó

Gesztenyés-puncsos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
era
Gesztenyés-puncsos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    401.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    1196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3340.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1393 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    295 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2720 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1521 micro
Összesen 6201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a porcukorral keverjük habosra, közben adjuk hozzá a 6 kanál vizet.
  2. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. A masszát elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190 fokon 2 lapot sütünk belőle.
  4. Főzünk egy pudingot a szokásos módon.
  5. A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé szedjük. Az egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az alsó lapra. A másik felébe a pudingot, ezt kenjük a gesztenyés krémre.
  6. Tetejére csokimázat teszünk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5612
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom sütemény, a gesztenyés krém és a puncspudingos krém jól illik egymáshoz, nem egy megszokott íz, de ettől különleges. Elkészítése nem nehéz.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...