r
Nosalty Logó

Gesztenyés pudingos

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Samiya
Gesztenyés pudingos
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1148
Kalória
17.9g
Fehérje
99.5g
Szénhidrátok
73.6g
Zsír
73.5g
Víz
217.7g
Koleszterin
4.1g
Rost
50g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    368 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4917 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    367.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 5739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a vizet is.
  3. A liszttel és sütőporral elkevert darált diót belekeverjük a tojásos masszába. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben 2 lapot sütünk belőle.
  5. A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, egyik felét a kihűlt pudinggal elvegyítjük, a másik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát.
  6. Az egyik lapra rákenjük a gesztenyés krémet, arra pedig a pudingos krémet és befedjük a másik lappal.
  7. Tetejére csokoládémázt öntünk. Pár órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25

A fincsi.hu-n találtam ezt a receptet. Puncs pudinggal írja, én most epressel készítettem el. Igazából nagy különbség nincs a kettő között. :) Talán annyi, hogy az epres kicsit elnyomja a gesztenye ízét, de finom mind a kettővel. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!