Gesztenyés pudingos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samiya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
66g tojás83 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
30g dió196 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
10g víz0 kcal
A krémhez
-
50g margarin359 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
10g rum23 kcal
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
34 kcal
-
60g tej34 kcal
A tetejére
-
20g tortabevonó109 kcal
Összesen
1148
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
150g dió981 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
48g víz0 kcal
A krémhez
-
250g margarin1793 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
50g rum116 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
300g tej168 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
5739
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
18.1g tojás23 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
8.2g dió54 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2.6g víz0 kcal
A krémhez
-
13.7g margarin99 kcal
-
8.2g porcukor32 kcal
-
2.7g rum6 kcal
-
13.7g gesztenyemassza25 kcal
-
2.5g epres pudingpor9 kcal
-
16.5g tej9 kcal
A tetejére
-
5.5g tortabevonó30 kcal
Összesen
315
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 73.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 983.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 477 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
1148
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.6 g
Zsír
-
Összesen 368 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 139 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4917 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1177 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 2029 mg
-
Nátrium 1078 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.7 g
-
Cukor 250 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 367.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2516 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 954 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1569 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1524 micro
Összesen
5739
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
5 ek porcukor
-
7 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
6 ek víz
A krémhez
-
25 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
0.5 dl rum
-
25 dkg gesztenyemassza
-
3 dl tej
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A pudingot a tejjel sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
- A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a vizet is.
- A liszttel és sütőporral elkevert darált diót belekeverjük a tojásos masszába. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
- Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben 2 lapot sütünk belőle.
- A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, egyik felét a kihűlt pudinggal elvegyítjük, a másik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát.
- Az egyik lapra rákenjük a gesztenyés krémet, arra pedig a pudingos krémet és befedjük a másik lappal.
- Tetejére csokoládémázt öntünk. Pár órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 423
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 33083
- Feltöltés dátuma: 2011. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Samiya
66 recept
A fincsi.hu-n találtam ezt a receptet. Puncs pudinggal írja, én most epressel készítettem el. Igazából nagy különbség nincs a kettő között. :) Talán annyi, hogy az epres kicsit elnyomja a gesztenye ízét, de finom mind a kettővel. :)