r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskótatekercs Helly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helly77
Gesztenyés piskótatekercs Helly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2746.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Bekapcsoljuk a sütőt. 175 fok, alsó-felső sütés. Ezután a tojásfehérjét 4 evőkanál vízzel keményre verjük.
  2. Majd a 4 tojássárgáját 4 evőkanál vízzel és 8 evőkanál cukorral habosra keverjük. Lassan hozzáadagoljuk a vanília aromát, a 8 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport.
  3. A masszához adjuk a kemény tojásfehérjét. Majd egy kb. 30x40-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és 175 fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a piskóta teteje, vagy tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Ha megsült, megporcukrozzuk a piskóta tetejét, ettől nem ragad össze, majd gyorsan konyharuhával feltekerjük. Amíg hűl, a gesztenyemasszát összekeverjük a vajjal,a rumaromával és egy kevés tejszínnel, hogy kenhető állaga legyen a masszának. Ha kihűlt a tészta belekenjük a tölteléket, feltekerjük, és vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 311
  • Össznézettség: 74424
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés piskótatekercs Helly konyhájából
helly77 42 recept

Nagymamám régi receptje. Finom, puha a piskóta, nem ragad! Személy szerint imádom a gesztenyét, hamar elfogy! Gyors és könnyű recept, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...