r
Nosalty Logó

Gesztenyés-marcipános diós tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Gesztenyés-marcipános diós tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 6904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    339.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    838 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 6904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a cukorral habosra keverjük.
  3. A habosra kevert sárgákhoz hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet, 2-3 adagban.
  4. Hozzáforgatjuk óvatosan a fehérjehabot.
  5. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  7. Egy másik sütőpapírt bevizezünk. A megsült piskótát az alján levő sütőpapírral ráhelyezzük a nedves sütőpapírra, és forrón feltekerjük. Tiszta konyharuhába tekerjük, és így hűtjük ki.

Krém

  1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, és a vajat is kivesszük a hűtőből 1-2 órával előbb.
  2. A gesztenyemasszát összedaraboljuk, a puha vajat hozzáadjuk a porcukorral együtt. Hozzáöntjük a rumot, és a vaníliás cukrot is beletesszük. Robotgéppel habosra keverjük a krémet.
  3. A kihűlt piskótatekercset óvatosan kitekerjük, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  4. Megkenjük a krémmel. A marcipán masszát olyan hosszú rúddá sodorjuk, mint a piskótánk. A piskóta elejére, a krémbe tesszük. Feltekerjük a piskótát. Kívülről is bekenjük a krémmel.

Tetejére

  1. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a gesztenyés tekercsünk tetejére.
  2. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1374
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-marcipános diós tekercs
Gonoszka1 428 recept

Ezt a süteményt is Zoli öcsém és Anna unokahúgom születésnapjára készítettem. Nagyon finom sütemény, Tímea sógornőm mondta is, hogy a kedvencek listájára ezt a süteményt is vegyük fel. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 408 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...