r
Nosalty Logó

Gesztenyés-marcipános diós tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Gesztenyés-marcipános diós tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 6904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    339.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    838 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 6904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a cukorral habosra keverjük.
  3. A habosra kevert sárgákhoz hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet, 2-3 adagban.
  4. Hozzáforgatjuk óvatosan a fehérjehabot.
  5. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  7. Egy másik sütőpapírt bevizezünk. A megsült piskótát az alján levő sütőpapírral ráhelyezzük a nedves sütőpapírra, és forrón feltekerjük. Tiszta konyharuhába tekerjük, és így hűtjük ki.

Krém

  1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, és a vajat is kivesszük a hűtőből 1-2 órával előbb.
  2. A gesztenyemasszát összedaraboljuk, a puha vajat hozzáadjuk a porcukorral együtt. Hozzáöntjük a rumot, és a vaníliás cukrot is beletesszük. Robotgéppel habosra keverjük a krémet.
  3. A kihűlt piskótatekercset óvatosan kitekerjük, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  4. Megkenjük a krémmel. A marcipán masszát olyan hosszú rúddá sodorjuk, mint a piskótánk. A piskóta elejére, a krémbe tesszük. Feltekerjük a piskótát. Kívülről is bekenjük a krémmel.

Tetejére

  1. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a gesztenyés tekercsünk tetejére.
  2. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1371
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-marcipános diós tekercs
Gonoszka1 428 recept

Ezt a süteményt is Zoli öcsém és Anna unokahúgom születésnapjára készítettem. Nagyon finom sütemény, Tímea sógornőm mondta is, hogy a kedvencek listájára ezt a süteményt is vegyük fel. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 408 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk