r
Nosalty Logó

Gesztenyés lúdláb torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilian
Gesztenyés lúdláb torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 429 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 5129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 309 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 429 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    311.1 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2380 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 5129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A két tojás fehérjéből kemény habot verünk, és először 10 dkg kristálycukrot, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk.
  2. 10 dkg réteslisztet és 5 dkg olvasztott vajat adunk hozzá, és kizsírozott nagy tortaformába töltjük, a forró sütőbe tolva erős lánggal világos pirosra sütjük.
  3. Az ujjnyi vastag tésztát azon forrón darabos meggydzsemmel megkenjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. 50 dkg gesztenyemasszát krumplinyomón áttörünk, és 10 dkg vajjal meg 2 dl tejszínnel (nem habbal!) – lehetőleg elektromos habverővel – simára, habosra keverünk. A dzsemmel megkent tésztára tesszük.
  5. Jó sűrűn kimagozott meggybefőttet vagy rumos meggyet nyomkodunk bele, és a krémet rásimítjuk, hogy vízszintes legyen. Egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd a tetejét csokoládémázzal bevonjuk.
  6. A mázhoz a tortabevonót kis darabokra tördeljük, és 10 dkg vajjal együtt gőzfürdőben vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk. Utána simára keverjük, és a torta tetejére csorgatjuk. A hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt a szélét késsel körülvágjuk, és a tortakarimát lehúzva róla, a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Hideg vízbe mártogatott késsel a legkönnyebb szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20394
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi újságból származó sütemény, a beküldő F. Nagy Angéla volt. Karácsonyra ideális ünnepi édesség. Az idei ünnepekre nem tortaformában készült, hanem tepsiben, így könnyebb volt tálalni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...