r
Nosalty Logó

Gesztenyés fatörzs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DoNo
Gesztenyés fatörzs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3376.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.3 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1977 micro
Összesen 3394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, hozzákeverjük a porcukrot, és tovább verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport is
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Még melegen lehámozzuk róla a sütőpapírt, és alufóliába vagy konyharuhába tekerve felcsavarjuk.
  5. A krémez a lisztet a tojással és a tojássárgával csomómentesre keverjük,hozzáadjuk a tejet, és kis lángon összefőzzük.
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és a kihűltkrémhez adjuk.
  7. Végül hozzáadjuk a gesztenyemasszákat, és jó habosra kikeverjük.
  8. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen, és könnyen lehessen vele dolgozni.
  9. Végül megtöltjük vele akakós tésztát, és kívül is ezzel a krémmel vonjuk be.
  10. Díszítésként a megolvasztott csoki tortabevonóval szabálytalan csokicsíkokat húzunk keresztben a fatörzsön. Nagyon jól mutat a csoki a gesztenyés krémen!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 15266
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok évvel ezelőtt életem Szerelmének megsütöttem életem legjobban sikerült klasszikus fatörzsét. Idén karácsonykor elkészítettem ennek gesztenyés változatát, mely szintén nagy sikert aratott a családban. Ezért szeretném megosztani!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...