r
Nosalty Logó

Gesztenyés-étcsokis kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Gesztenyés-étcsokis kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8012 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.9 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9485.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    1043 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    4968 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1268.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 8012 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy bögrében meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a porcukrot és a friss élesztőt. Elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. Egy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot és a tojásokat. Jól elkeverjük őket.
  3. A felfuttatott élesztővel elkezdjük összekeverni, és szükség szerint, ahogy érezzük, még langyos tejet vagy lisztet teszünk bele.
  4. Jó hólyagosra kidolgozzuk, liszttel megszórva, letakarva, langyos helyen kb. 40 percig pihentetjük, kelesztjük.
  5. A sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük.
  6. Egy tálba a kiengedett gesztenyéket villával jól áttörjük, beletesszük a sót, a cukrot, a rumaromát, a teavajat, a tejet, és jól elkeverjük.
  7. Deszkán késsel feldaraboljuk a csokikat, és ezt is a gesztenyés masszába keverjük.
  8. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átdolgozzuk, négy cipóba vesszük, és mind a négy cipót még hagyjuk kb. 10-15 percet pihenni.
  9. A tepsiket kicsit kiolajozzuk, sütőpapírt teszünk beléjük.
  10. A cipókat egyenként a lisztezett deszkán, téglalap alakúra nyújtjuk, és a hosszabb részénél a krém egynegyedét, hosszában elhelyezzük. Feltekerjük, és a tepsibe tesszük. Még egyet helyezhetünk a tepsibe, és a tetejüket a felvert tojással lekenjük. Itt is pihentetjük tíz percet.
  11. A másik tepsibe is beletesszük a két feltekert tekercset, és lekenjük.
  12. Az előmelegített sütőbe ekkor már betehetjük az első tepsit. Ha szép aranybarna, és illata is van, kész. Kivesszük, és betesszük a másik tepsit. Azt is megsütjük aranybarnára.
  13. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6408
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 02.

Ajánló

Természetesen egy finom, de nem túl erőteljes leves is megelőzheti, és akkor már másodikfélének számít. Szeletelhetjük melegen, de akkor kicsit nehezebb, és vigyázni kell, hogy ne egyen sokat az ember. Hidegen csodás a szeletelése, és teljesen kiadja a gesztenye-rumaroma és a finom kakaóbab-töretes étcsoki ízét is!:-) Mindegyik elfogyott. Anyum névnapja volt, az egyik rúd oda került a vendégeknek, sikeres volt, ott is. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-étcsokis kelt tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Mostanában megszerette a család a kelt tésztás ételeket, legyen sós vagy édes töltésű. Kifejezetten gyorsan megy már a sütése, és nagyon finom és laktató, étel. Nem akartam a gesztenyét most pudingos szituba keverni, és más csodákat elművelni, valami laktatós buliba kérték az elkészítését, és ez most favorit, tehát könnyű volt a döntés. A finom kakaóbabdarabos étcsoki, na az kifejezetten dobott a tölteléken!:-) Elég hideg van még, úgyhogy jól jön ez az igen csak jól lakató étel. Most édes töltéssel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...