Gesztenyés-étcsokis kelt tészta
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
25g tej14 kcal
-
7 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
21g tojás26 kcal
A töltelékhez
-
94g gesztenyemassza168 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
38g tej21 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
34g étcsokoládé184 kcal
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
-
4 kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
11g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
A töltelékhez
-
750g gesztenyemassza1343 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
300g tej168 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
270g étcsokoládé1474 kcal
A tetejére
-
110g tojás138 kcal
-
35 kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
33.4g finomliszt121 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
6.7g tej4 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
A töltelékhez
-
25g gesztenyemassza45 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
9g étcsokoládé49 kcal
A tetejére
-
3.7g tojás5 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1185.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 621 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.9 g
Zsír
-
Összesen 220.8 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9485.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 427 mg
-
Kálcium 1043 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 665 mg
-
Foszfor 2307 mg
-
Nátrium 4968 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1268.6 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 356.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1077 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 769 micro
-
Kolin: 850 mg
-
Retinol - A vitamin: 1058 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1481 micro
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg finomliszt
-
1 teáskanál porcukor
-
2 dl tej
-
50 g friss élesztő
-
1 ek só
-
1 ek cukor
-
3 db tojás
A töltelékhez
-
75 dkg gesztenyemassza
-
5 ml rumaroma
-
1 csipet só
-
10 dkg vaj
-
3 dl tej
-
2 ek cukor
-
270 g étcsokoládé
A tetejére
-
2 db tojás
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Egy bögrében meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a porcukrot és a friss élesztőt. Elkeverjük, felfuttatjuk.
- Egy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot és a tojásokat. Jól elkeverjük őket.
- A felfuttatott élesztővel elkezdjük összekeverni, és szükség szerint, ahogy érezzük, még langyos tejet vagy lisztet teszünk bele.
- Jó hólyagosra kidolgozzuk, liszttel megszórva, letakarva, langyos helyen kb. 40 percig pihentetjük, kelesztjük.
- A sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük.
- Egy tálba a kiengedett gesztenyéket villával jól áttörjük, beletesszük a sót, a cukrot, a rumaromát, a teavajat, a tejet, és jól elkeverjük.
- Deszkán késsel feldaraboljuk a csokikat, és ezt is a gesztenyés masszába keverjük.
- Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átdolgozzuk, négy cipóba vesszük, és mind a négy cipót még hagyjuk kb. 10-15 percet pihenni.
- A tepsiket kicsit kiolajozzuk, sütőpapírt teszünk beléjük.
- A cipókat egyenként a lisztezett deszkán, téglalap alakúra nyújtjuk, és a hosszabb részénél a krém egynegyedét, hosszában elhelyezzük. Feltekerjük, és a tepsibe tesszük. Még egyet helyezhetünk a tepsibe, és a tetejüket a felvert tojással lekenjük. Itt is pihentetjük tíz percet.
- A másik tepsibe is beletesszük a két feltekert tekercset, és lekenjük.
- Az előmelegített sütőbe ekkor már betehetjük az első tepsit. Ha szép aranybarna, és illata is van, kész. Kivesszük, és betesszük a másik tepsit. Azt is megsütjük aranybarnára.
- Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük, tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6408
- Feltöltés dátuma: 2011. február 02.
Ajánló
Természetesen egy finom, de nem túl erőteljes leves is megelőzheti, és akkor már másodikfélének számít. Szeletelhetjük melegen, de akkor kicsit nehezebb, és vigyázni kell, hogy ne egyen sokat az ember. Hidegen csodás a szeletelése, és teljesen kiadja a gesztenye-rumaroma és a finom kakaóbab-töretes étcsoki ízét is!:-) Mindegyik elfogyott. Anyum névnapja volt, az egyik rúd oda került a vendégeknek, sikeres volt, ott is. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Mostanában megszerette a család a kelt tésztás ételeket, legyen sós vagy édes töltésű. Kifejezetten gyorsan megy már a sütése, és nagyon finom és laktató, étel. Nem akartam a gesztenyét most pudingos szituba keverni, és más csodákat elművelni, valami laktatós buliba kérték az elkészítését, és ez most favorit, tehát könnyű volt a döntés. A finom kakaóbabdarabos étcsoki, na az kifejezetten dobott a tölteléken!:-) Elég hideg van még, úgyhogy jól jön ez az igen csak jól lakató étel. Most édes töltéssel.