Gesztenyés-étcsokis kelt tészta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg finomliszt
-
1 teáskanál porcukor
-
2 dl tej
-
50 g friss élesztő
-
1 ek só
-
1 ek cukor
-
3 db tojás
A töltelékhez
-
75 dkg gesztenyemassza
-
5 ml rumaroma
-
1 csipet só
-
10 dkg vaj
-
3 dl tej
-
2 ek cukor
-
270 g étcsokoládé
A tetejére
-
2 db tojás
-
1 teáskanál napraforgó olaj
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
25g tej14 kcal
-
7 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
21g tojás26 kcal
A töltelékhez
-
94g gesztenyemassza168 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
38g tej21 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
34g étcsokoládé184 kcal
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
-
4 kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
11g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
A töltelékhez
-
750g gesztenyemassza1343 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
300g tej168 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
270g étcsokoládé1474 kcal
A tetejére
-
110g tojás138 kcal
-
35 kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
33.4g finomliszt121 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
6.7g tej4 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
A töltelékhez
-
25g gesztenyemassza45 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
9g étcsokoládé49 kcal
A tetejére
-
3.7g tojás5 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1185.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 621 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.9 g
Zsír
-
Összesen 220.8 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9485.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 427 mg
-
Kálcium 1043 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 665 mg
-
Foszfor 2307 mg
-
Nátrium 4968 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1268.6 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 50 mg
Víz
-
Összesen 356.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1077 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 769 micro
-
Kolin: 850 mg
-
Retinol - A vitamin: 1058 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1481 micro
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Elkészítés
A tésztához
- Egy bögrében meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a porcukrot és a friss élesztőt. Elkeverjük, felfuttatjuk.
- Egy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot és a tojásokat. Jól elkeverjük őket.
- A felfuttatott élesztővel elkezdjük összekeverni, és szükség szerint, ahogy érezzük, még langyos tejet vagy lisztet teszünk bele.
- Jó hólyagosra kidolgozzuk, liszttel megszórva, letakarva, langyos helyen kb. 40 percig pihentetjük, kelesztjük.
- A sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük.
- Egy tálba a kiengedett gesztenyéket villával jól áttörjük, beletesszük a sót, a cukrot, a rumaromát, a teavajat, a tejet, és jól elkeverjük.
- Deszkán késsel feldaraboljuk a csokikat, és ezt is a gesztenyés masszába keverjük.
- Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átdolgozzuk, négy cipóba vesszük, és mind a négy cipót még hagyjuk kb. 10-15 percet pihenni.
- A tepsiket kicsit kiolajozzuk, sütőpapírt teszünk beléjük.
- A cipókat egyenként a lisztezett deszkán, téglalap alakúra nyújtjuk, és a hosszabb részénél a krém egynegyedét, hosszában elhelyezzük. Feltekerjük, és a tepsibe tesszük. Még egyet helyezhetünk a tepsibe, és a tetejüket a felvert tojással lekenjük. Itt is pihentetjük tíz percet.
- A másik tepsibe is beletesszük a két feltekert tekercset, és lekenjük.
- Az előmelegített sütőbe ekkor már betehetjük az első tepsit. Ha szép aranybarna, és illata is van, kész. Kivesszük, és betesszük a másik tepsit. Azt is megsütjük aranybarnára.
- Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük, tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
Mostanában megszerette a család a kelt tésztás ételeket, legyen sós vagy édes töltésű. Kifejezetten gyorsan megy már a sütése, és nagyon finom és laktató, étel. Nem akartam a gesztenyét most pudingos szituba keverni, és más csodákat elművelni, valami laktatós buliba kérték az elkészítését, és ez most favorit, tehát könnyű volt a döntés. A finom kakaóbabdarabos étcsoki, na az kifejezetten dobott a tölteléken!:-) Elég hideg van még, úgyhogy jól jön ez az igen csak jól lakató étel. Most édes töltéssel.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!