Gesztenyepürés francia macaron
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Juditsindania
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
Macaron
-
8g mandulaliszt24 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
2 kcal
-
11g porcukor42 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
15 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g főzőtejszín4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
151
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
Macaron
-
100g mandulaliszt283 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
23 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
100g gesztenyemassza179 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1814
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
Macaron
-
15.2g mandulaliszt43 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
19.7g porcukor76 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
18.2g tojásfehérje9 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
15.2g gesztenyemassza27 kcal
-
6.1g vaj43 kcal
-
9.1g tojássárgája29 kcal
-
6.1g főzőtejszín8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
273
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
151
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 67.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 751 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 925.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.5 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 175.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 541 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 510 mg
-
Retinol - A vitamin: 529 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 660 micro
Összesen
1814
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
Macaron
-
100 g mandulaliszt
-
1 ek instant kávé
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
130 g porcukor
-
1 csipet szerecsendió
-
3 db tojásfehérje
-
3 púpozott ek cukor
-
1 csipet só
Krém
-
100 g gesztenyemassza
-
40 g vaj
-
3 db tojássárgája
-
2 ek főzőtejszín
-
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
Macaron
- Szitáljuk le egy tálba a mandulalisztet, a kávét, a kakaót, a szerecsendiót és a porcukrot. Tegyük félre.
- A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük felverni gépi habverővel. Mikor kezd habozni, adjuk hozzá a cukor 1/3-át, majd folyamatosan a többit. Keverjük, amíg szép, egyenletes, kemény habot nem kapunk.
- Adjuk a mandulás mixet a habhoz harmadolva. Óvatosan forgassuk bele körkörös mozdulatokkal, a falától kezdve a középre haladva. Addig keverjük, amíg egy láva állagú tésztát kapunk. Nagyon fontos!
- Szedjük át egy sima végű nyomózsákba.
- Tepsibe tegyünk sütőpapírt, és nyomjunk ki 3-4 cm-es köröket, egymás között némi helyett kihagyva.
- Vágjuk a tepsi alját jó párszor az előkészítőpulthoz. Akkor jó, mikor pici lyukakat látunk a tetején.
- Tegyük félre 15-30 percre száradni. Ha az ujjunkkal hozzáérünk a szeléhez, és száraz marad, akkor jó.
- Süssük előmelegített sütőben 13 percig.
- Azonnal vegyük ki a sütőből, és a papírral együtt húzzuk le a tepsiről hűlni. Hűtőben napokig tárolhatjuk egy lezárt műanyagedényben.
Krém
- A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel és szerecsendióval. Tegyük fel alacsony tűzön folyamatosan kevergetve kézi habverővel. Mikor pudingszerű állagot kapunk, vegyük le a tűzről.
- Keverjük hozzá apránként a vajat, majd a gesztenyemasszát. Ha kihűlt, egy keveset visszatehetjük a tűzre, de csak addig, míg az egészet simára keverjük.
- Lezárható edénybe tegyük be a hűtőbe éjszakára, de legalább 3-4 órát.
- Párosítsuk össze a macaronokat lefele fordítva, és az egyik felét töltsük meg a krémmel nyomózsákkal. Óvatosan nyomjuk össze őket.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 7158
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 02.
Ajánló
Sütés előtt díszíthetjük a macaronokat színes cukorral. Ha szükséges, a tojásfehérjehabba tehetünk 1-2 csepp barna ételszínezéket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juditsindania
6 recept
Szilveszter legnagyobb kedvence volt. Valami különleges! Külföldön élő magyaroknak különösen ajánlom! ;-)