r
Nosalty Logó

Gesztenyelisztes Madeira torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Gesztenyelisztes Madeira torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1484 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 2610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sütőporral.
  2. Az eritritet a vajjal és a gyümölcsök reszelt héjával habosra verjük. Hozzáadjuk a tojásokat egyenként, és 2 kanállal a lisztből is. Eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet is (szita segítségével dolgozunk). Jöhetnek a fűszerek és a limelé. Akkor jó a tésztánk, ha könnyen lecsúszik a keverőeszközünkről.
  3. Kivajazott vagy sütőpapíros tortaformába öntjük, és 150 fokos előmelegített sütőben készítjük. Kb. 35-40 perc kell neki, akkor jó, ha teteje megreped.
  4. Kandírozott gyümölcsökkel tálaljuk (bele is süthetjük), és egy kis cherry-vel.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1084
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Sütimestert nézve jött az ötlet, hogy elkészítem a minimálisan ugyan, de egészségesebb Madeiratorta-verziómat. Ugyan csak a cukrot váltotta fel az eritrit és a finomlisztadag felét a gesztenyeliszt. A vajnak nehezen tudtam ellenállni, ez van, és ez lett. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...