Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 75% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
467
kcal
- 7% Fehérje
- 75% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g mazsola299 kcal
-
50g rum116 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
800g tej448 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
75g méz228 kcal
Összesen
1865
kcal
- 7% Fehérje
- 75% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
7.4g mazsola22 kcal
-
3.7g rum8 kcal
-
18.4g gesztenyemassza33 kcal
-
58.8g tej33 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
5.5g méz17 kcal
Összesen
138
kcal
- 7% Fehérje
- 75% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
467
kcal
- 7% Fehérje
- 75% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1568.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 980 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.7 g
-
Cukor 199 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1865
kcal
- 7% Fehérje
- 75% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 4.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg mazsola
-
50 ml rum
-
8 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A mazsolát rumba áztatjuk.
- A gesztenyepürét villával összetörjük.
- A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.
- A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük.
- Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk.
- A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „petyegetve" kínáljuk, akár melegen, akár jégbe hűtve.
- Receptkönyvben: 783
- Tegnapi nézettség: 44
- 7 napos nézettség: 241
- Össznézettség: 125709
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 25.
Ajánló
Ősszel, friss gesztenyével elkészítve a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
A Kelet-Magyarország szon.hu receptversenyére, valamint a Nagy Ízvadászat, a Dunántúli Napló, és bama.hu gasztronómiai sorozatába 2007-ben beküldött recept.