r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A palacsintához

A gesztenyekrémhez

A csoki ganache-hoz

Összesen 1197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A palacsintához

A gesztenyekrémhez

A csoki ganache-hoz

Összesen 4782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A palacsintához

A gesztenyekrémhez

A csoki ganache-hoz

Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    255.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2978.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.3 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 4782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A gesztenyekrémhez

A csoki ganache-hoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, robotgéppel összedolgozzuk a mascarponéval, a rumaromával és ízlés szerint porcukorral. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, félretesszük.
  3. A sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd felváltva hozzáadagoljuk a csipet sóval elkevert lisztet és a tejet. Csomómentesre dolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojáshabot szilikonos lapáttal.
  4. Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik oldalukat sütjük meg, majd átcsúsztatjuk a tortatálra.
  5. A palacsintákat megkenjük vékonyan a gesztenyekrémmel, így folytatjuk, míg el nem fogy a krém és a palacsintatészta. A tetejére fordítva tegyük az utolsó palit: azaz a megsült fele legyen felfelé.
  6. A mázhoz az étcsokit mikróban felolvasztjuk, elkeverjük a tejszínnel. A palacsintatorony tetején elkenjük, és már fogyaszthatjuk is, habár néhány óra hűtés után még finomabb.:)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13233
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta
Szofika 104 recept

10 éve nem ettem gesztenyepürét. Most volt szerencsém hozzájutni, és ezt találtam ki hozzá, habár erős volt a kísértés, hogy csak úgy, kikanalazzam magában a masszát a csomagolásból. Ha szeretnénk halmozni az élvezeteket, öntsük nyakon vaníliaöntettel, mi is úgy tettünk.:)

Hozzávalók

A palacsintához

A gesztenyekrémhez

A csoki ganache-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...