Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A palacsintához
-
75g finomliszt273 kcal
-
150g tej84 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
A gesztenyekrémhez
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
2g porcukor7 kcal
A csoki ganache-hoz
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
Összesen
1197
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A palacsintához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
600g tej336 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
A gesztenyekrémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
A csoki ganache-hoz
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
4782
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A palacsintához
-
15.1g finomliszt55 kcal
-
30.2g tej17 kcal
-
13.8g tojás17 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
A gesztenyekrémhez
-
12.6g gesztenyemassza23 kcal
-
12.6g mascarpone51 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
A csoki ganache-hoz
-
2.5g étcsokoládé14 kcal
-
2.5g habtejszín7 kcal
Összesen
240
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
1197
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 255.2 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2978.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 952 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 961 mg
-
Nátrium 691 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 486.3 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 268.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1212 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 769 mg
-
Retinol - A vitamin: 1195 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1287 micro
Összesen
4782
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
A palacsintához
A gesztenyekrémhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
25 dkg mascarpone
-
5 ml rumaroma
A csoki ganache-hoz
-
5 dkg étcsokoládé
-
50 ml habtejszín
Elkészítés
A palacsintához
- A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, robotgéppel összedolgozzuk a mascarponéval, a rumaromával és ízlés szerint porcukorral. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A tojások fehérjét habbá verjük, félretesszük.
- A sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd felváltva hozzáadagoljuk a csipet sóval elkevert lisztet és a tejet. Csomómentesre dolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojáshabot szilikonos lapáttal.
- Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik oldalukat sütjük meg, majd átcsúsztatjuk a tortatálra.
- A palacsintákat megkenjük vékonyan a gesztenyekrémmel, így folytatjuk, míg el nem fogy a krém és a palacsintatészta. A tetejére fordítva tegyük az utolsó palit: azaz a megsült fele legyen felfelé.
- A mázhoz az étcsokit mikróban felolvasztjuk, elkeverjük a tejszínnel. A palacsintatorony tetején elkenjük, és már fogyaszthatjuk is, habár néhány óra hűtés után még finomabb.:)
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 206
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13246
- Feltöltés dátuma: 2013. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
10 éve nem ettem gesztenyepürét. Most volt szerencsém hozzájutni, és ezt találtam ki hozzá, habár erős volt a kísértés, hogy csak úgy, kikanalazzam magában a masszát a csomagolásból. Ha szeretnénk halmozni az élvezeteket, öntsük nyakon vaníliaöntettel, mi is úgy tettünk.:)