r
Nosalty Logó

Gesztenyekocka mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Gesztenyekocka mandulával
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 925 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 925 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    335.7 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3721.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    1436 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1978 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 5548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

  1. A gesztenyemasszát a meggylével kikeverjük.
  2. A csokoládét megreszeljük, kis lábasban meglangyosítjuk, vigyázzunk, ne folyjon.
  3. Habosra keverjük a puha csokoládét a szoba-hőmérsékletű vajjal. Hozzáadjuk a kimagozott meggyet és a gesztenyemasszát.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a gesztenyés krémbe.
  5. A piskótalapot megkenjük a meggylekvárral, majd rásimítjuk a gesztenyekrémet.
  6. Hűtőbe tesszük hagyjuk néhány órát, míg megdermed.
  7. Végül bevonjuk a tortabevonóval, rászórjuk a mandulaforgácsot. Visszatesszük a hűtőbe.
  8. Vizes késsel vágjuk kockára tálalás előtt.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 854
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 10.

Ajánló

Ünnepi sütemény, mert sok munka van vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyekocka mandulával
8zsuzsa8 210 recept

Régi Nők lapjában találtam. Nagyon ízlett mindenkinek. Mikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, áthangszereltem. A piskótát magam sütöm édesítőszerrel, tönkölylisztből. Diabetikus gesztenyemasszát használok, saját magam által eltett, édesítőszeres meggybefőttet és meggylekvárt. Úgy is nagyon finom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...