r
Nosalty Logó

Gesztenye kocka Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Gesztenye kocka Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    383.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4069 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.3 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 6032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a liszttel elkevert sütőport, a kakaóport, és a felvert tojáshabot.
  2. Előmelegített sütőben 200 C fokon 15 percig sütjük, egy 30x22 cm-es tepsiben.
  3. A cukrot a margarinnal, rummal vagy aromával és végül a gesztenyemasszával jól összekeverjük.
  4. Majd a pudingport megfőzzük a 3 dl tejben, és lehűtjük. Ha lehűlt, ezt is hozzákeverjük.
  5. A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük.
  6. Hab a tetejére: 2 cs tejszínhabport elkészítünk a zacskón lévő leírás szerint, és a gesztenyés krémre kenjük, majd csokidarával megszórjuk és hidegre tesszük. (Használhatunk Hulalát is a habpor helyett, én azt használtam.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 614
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 216
  • Össznézettség: 92702
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenye kocka Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, habos, krémes süti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...