Gesztenye kocka Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
83g tojás104 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
11 kcal
A krémhez
-
125g gesztenyemassza224 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
2g rum5 kcal
-
43 kcal
-
75g tej42 kcal
A tetejére
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
14 kcal
Összesen
1510
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
8g rum18 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
A tetejére
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
10g csokoládédara55 kcal
Összesen
6032
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
15.1g tojás19 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
3.9g napraforgó olaj34 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
22.9g gesztenyemassza41 kcal
-
9.1g margarin66 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
13.7g tej8 kcal
A tetejére
-
18.3g növényi habtejszín46 kcal
-
0.5g csokoládédara2 kcal
Összesen
276
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 96 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1017.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 324 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 500 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 306 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
1510
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.6 g
Zsír
-
Összesen 383.8 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 1089 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4069 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1000 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1451 mg
-
Nátrium 1294 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.3 g
-
Cukor 226 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 275 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 890 mg
-
Retinol - A vitamin: 2001 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1223 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1488 micro
Összesen
6032
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
50 dkg gesztenyemassza
-
20 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
A tetejére
-
1 ek csokoládédara
Elkészítés
A tésztához
- A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a liszttel elkevert sütőport, a kakaóport, és a felvert tojáshabot.
- Előmelegített sütőben 200 C fokon 15 percig sütjük, egy 30x22 cm-es tepsiben.
- A cukrot a margarinnal, rummal vagy aromával és végül a gesztenyemasszával jól összekeverjük.
- Majd a pudingport megfőzzük a 3 dl tejben, és lehűtjük. Ha lehűlt, ezt is hozzákeverjük.
- A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük.
- Hab a tetejére: 2 cs tejszínhabport elkészítünk a zacskón lévő leírás szerint, és a gesztenyés krémre kenjük, majd csokidarával megszórjuk és hidegre tesszük. (Használhatunk Hulalát is a habpor helyett, én azt használtam.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 30x22
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 614
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 216
- Össznézettség: 92702
- Feltöltés dátuma: 2013. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, habos, krémes süti.