r
Nosalty Logó

Gerslivel rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gerslivel rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2907.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    788.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 1354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    377 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit 2,5-szeres mennyiségű vízbe áztatjuk kb. másfél órára. Ha letelt az idő, megsózzuk, és főzni kezdjük. Ha magába szívta a vizet és megpuhult, akkor hagyjuk pihenni az étel összeállításáig.
  2. A karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük.
  3. A hagymát, paradicsomot felkarikázzuk.
  4. A tojást kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
  5. Jöhet az összeállítás: a karfiol felét egy olajjal kikent tepsibe lerakjuk. Eloszlatjuk rajta a gerslit, a gombát. Erre jöhetnek a karikázott hagymák és paradicsomok. Enyhén sózzuk, oregánóval meghintjük. A tojásos tejföl 2/3-ával befedjük.
  6. Ezután betakarjuk a karfiol másik felével, elkenjük rajta a tojásos tejföl maradékát és 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23*15*6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17999
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karfiolnak épp szezonja van, hát szerettem volna valami ízleteset, de egészségeset készíteni. A gombát a hűtőben találtam, már csak félig volt a konzerves doboz, gondoltam beleteszem. És milyen jól tettem! A rizs helyett pedig céltudatos választás volt a gersli. Ízletes, laktató, és mégis könnyű és egészséges! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek