r
Nosalty Logó

Gerslivel rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gerslivel rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2907.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    788.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 1354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    377 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit 2,5-szeres mennyiségű vízbe áztatjuk kb. másfél órára. Ha letelt az idő, megsózzuk, és főzni kezdjük. Ha magába szívta a vizet és megpuhult, akkor hagyjuk pihenni az étel összeállításáig.
  2. A karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük.
  3. A hagymát, paradicsomot felkarikázzuk.
  4. A tojást kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
  5. Jöhet az összeállítás: a karfiol felét egy olajjal kikent tepsibe lerakjuk. Eloszlatjuk rajta a gerslit, a gombát. Erre jöhetnek a karikázott hagymák és paradicsomok. Enyhén sózzuk, oregánóval meghintjük. A tojásos tejföl 2/3-ával befedjük.
  6. Ezután betakarjuk a karfiol másik felével, elkenjük rajta a tojásos tejföl maradékát és 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23*15*6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18040
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karfiolnak épp szezonja van, hát szerettem volna valami ízleteset, de egészségeset készíteni. A gombát a hűtőben találtam, már csak félig volt a konzerves doboz, gondoltam beleteszem. És milyen jól tettem! A rizs helyett pedig céltudatos választás volt a gersli. Ízletes, laktató, és mégis könnyű és egészséges! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...